tiistai 13. huhtikuuta 2010

Lasten hoitoa ..

Tänään sai mummo kyytiä. Kylläpä väsyttää kun oli 3 lasta hoidossa samalla kertaa! Anni toi Islan 6kk ja sitten tulivat myös Nella 5v. ja Inna 1v .3 kk hoitoon muutamaksi tunniksi . Kolme pikkusta akkaa ja samaan aikaan . Onneksi Isla nukkui ulkona melkein kokoajan ,joten me saatiin toisten kanssa tehdä ihanaa kuravelli keittoa tietysti hiekasta ja kuravedestä ;D Siinä saivat koiratkin käydä sitä juomassa pikkuisista posliini kupeista. Vähän oli kyllä vaikeeta ,kun ei kuonot kuppiin mahtuneet. No onneksi nuo tytöt osaavat ollla tosi kilttejä mummolle . Odotan vaan kauhulla kun se Islakin lähtee juoksemaan itse, ei taida mummo perässä pysyä?? Onneksi nuo voi aina palauttaa kotia kun kyllästyy, se lapsenlapsissa onkin parasta ! :))

Ollaan tehty myös reeniä koirien kanssa.
Retu: Heti aamusta navetalla lypsyn yhteydessä (kätevää) . Lelulla otin luoksetulosta seisomisen. Olen huomannut että käsimerkki on paras tähän. Pysähtyy terävästi.
Pari kakea. M-I-S .palkka pallolla. Yksi sivulle tulo. Illalla otin sitten ruudun paikkaa lyhyeltä matkalta. Meni laitimmaisen merkin viereen ,mutta nyt ruudun sisälle :) Siitä palkka pallolla. Tässä oli retun osuus ,kun meni kerran ruutuun sisälle nyt..

MILA: Pieni herättely seuruu. Muutama askel ja palkka oikeasta asennosta. Pallolla heitto palkaksi sivulle. Toinen Seuruu: Yksi käännös oikealle ja siitä pysäytys istumaan . Pallo palkka.
RUUTU: Ruudun paikkaa läheltä. Hienosti ruutuun keskelle ja siellä jää seisomaan . Pallo heitto palkkana ruutuun. Tämä alkaa olla Milalle ok. Nyt otetaan sit lisää matkaa ja vapautus heti keskellä ruutua. En ota viellä maahan ,vaikka osaa kyllä mennä jo. Tärkeintä oikea paikka ruudussa.
Kierrolla SEISOMINEN . Käsimerkkillä. Pallo heitto heti seisomaan pysähdyksestä.
Maahanmeno . sama homma. Menee nopeasti nyt. Pallo palkka.
Istuminen samalla tavalla. Istuu heti. Taitaa tuo kauko juttu lähteä tällä aukeamaan. Otan myös kierrolla ensi maahan ja siitä istumaan ja palkka pallolla.

MERKKI: Tätä otetaan leikkinä. Lelu merkin päälle ,joka on sininen lasten ämpäri ;D 180 astetta miuhun ja seisomisesta palkka. :) Kiva leikki Milasta !

LUOKSETULO. Pysäytyksellä ,käsimerkki . pysähtyy nopeasti ja palkka heti taakse heittäen koiralle.

Sitten lähdettiin postin hakuun laatikolle. Mila juoksi edellä noin varmaan 25 metriä ja käsky maahan ja siitä istumaan.. Ajattelin vaan leikisti koittaa miten käy !? Ja yllätys Milahan teki siis kauko nousun ja ihan ilosesti ja reippaasti tekikin!! Tästä tosi ISOT super kehut ja pallo lensi palkaksi monta, monta kertaa.. voi että mie olin iloinen ;D Ja kyllä oli Milakin tosi iloinen ,kun huomasi miun ilon! Tähän lopetin sit meidän harkat ja arvatkaa oliko hyvä mieli ?? Kyllä tuo koira osaa sit joskus aina yllättää miut :=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti