perjantai 15. heinäkuuta 2011

Lääkärissä

No nyt on sitten käyty Kouvolassa. Salama tutkittiin siellä erikois kuvauksella ja löytyihän sitä vikaa. Yllätys vaan, että se oli oikeassa jalassa ,ei vasemassa jota siis ontuu:) Ei tiedä viellä tarkasti onko vika kasvunaikainen vai muu? 26.7 mennään siis uudestaan ja silloin Salamalle tehdään tähystysleikkaus . Leikkaus kestää kolme tuntia ,joten ihan pieni se ei ole. Lääkäri sanoi haluavansa tutkia kummankin olkapään tähystyksellä koska linkkaa vasenta ja oikeassa on selvä irtopala. Ennusteet ovat todella hyvät ja Esa sanoi koiran olevan leikkauksen jälkeen täysin kunnossa. Hyvinä uutisina oli myös ,että kyynereet olivat kuvauksessa super hyvät.Ainakin Esa uskoi tämän tuovan tulosta ja harrastukset voidaan alottaa sitten parinkuukauden kuluttua täysillä:) Ihanaa! Olihan se olkapää tosi kipeä kun sitä taivuteltiin. Murisi jopa lääkärille;( Ei tuo Esa siitä välittänyt vaan kehui Salaman aivan ihanaksi ja hienoluonteiseksi koiraksi. Antoihan Salama sitten Esalle kyllä pusujakin;) Nyt vain harmillisesti meidän reenit jää tältä kesältä vähiin ja kokeet siirtyy seuraavalle vuodelle. No eiköhän tuota ehdi kokeeseen viellä myöhemminkin kun pääasia on saada jalka vain kuntoon? Lääkärissä oli avustajana Elina joka tuntee näitä paimenlinjaisia koiria paljon. Juteltiin jonkun aikaa siinä rodusta ja se kertoi tälläisen olevan rodulle hyvin tyypillistä. Ulkomailla kun ei tarvitse kuvata näitä paimenlinjaisia ollenkaan. Kun sitten tulee ongelma ,niin koira leikataan kuntoon ja sitten jatketaan jalostusta sillä. Näin tehdään myös täällä suomessa. Harmi ,että pilataan rotu näin ,mutta niinhän se taitaa olla joka rodussa melkein. No Salamalla ei tehdä jälkeläisiä ainakaan ,vaikka tämä ei olisi sitten perinnöllistä. Olen tehnyt päätöksen ja talvella on siis edessä sillä viellä sterilisaatio. Jännittää vähän miten tuo leikkauksen jälkeinen aika menee. Pitäisi siis olla levossa kaksikuukautta;=0 OU,NOU! Taitaa tulla melkoinen katastrofi kun tota virtaakin on.? Milalla alkaa olla juoksussa parhaatpäivät. Retu on ihan villinä ja yrittää astua sitä. Näin jopa ekakerran ,että Mila ärähti ja näytti hampaita Retulle. Retu meni ihan hölmöksi...No sitä saa mitä tilaa:) Milalla alkaa sitten tosi harkat kun ne PM kisat on sitten syyskuussa. Jos päästään etes joukkueeseen? Retun rauniot taitaa myös jäädä väliin kun on tuo kortisoni ja ilman sitä ei taida ihottuma pysyä kurissa. No näillä pitää mennä kuitenkin eteenpäin.Onneksi meikäläinen on tottunut näissä työhommissa vastoinkäymisiin ja mottohan oli JOS ei päästä eteenpäin ,tehdään täyskäännös ja edetään uudelleen:) Onneksi koirat on hengissä ja Salaman vaiva voidaan korjata! Kalliiksihan tuo tulisi ,jos ei olisi otettu vakuutusta. Nella sanoikin ,että Salama on nyt KALLIS ,mutta HYVÄ koira ! Lapsen suusta se totuus kuullaan.Unelma harrastuskoirasta elää edelleen Salamassa.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että syy selvisi ja leikkaus tiedossa, niin saa vaivan pois päiväjärjestyksestä. Vaikka kurjaahan tuo on =( Pääasia kuitenkin, että vaivaan on hoito ja ennuste hyvä! Ja niin kuin mainitsit, niin ehtiihän niihin kokeisiin. Salama on vielä niin nuori ja koko elämä edessä =)
    Ps. Nyt on LPR'n koe maksettu.

    VastaaPoista
  2. Hieno homma että teidän ongelmat alkaa selvitä, se epätietosuushan se on kaikkein pahinta. Salama on kyllä niin vahvaa tekoa ettei sitä ihan vähällä kaadeta! ((:

    VastaaPoista