perjantai 3. elokuuta 2012

älä murehdi vaan märehdi:)

Hups vaan kylläpäs aika rientää ja elossa ollaan oltu. :) Naru on siis vintiltä otettu muuhun käyttöön ja keskitytty miettimään miten siis mennään etiäpäin. Suuri kiitos SUSALLE tsempistä ja vinkeistä. Et arvaakkaan kuinka paljon ne auttoivat. Käytiin lampailla eilen koirien kanssa ja Salkkari näki nuo karvaiset oliot elämänsä ekakerran:) Milan muistaen miten kuuma se oli nuorena paimennuksessa ,sain kyllä itseluottamusta kovasti Salkkarin paimennuksesta. Ei lähtenyt lapanen kädestä ei!Hämmästys oli kova ,kun Salkkari  lampaat näki.MITÄ ihmettä nuo sitten ovat????Hymm..Liikuvat kivasti ja noitahan voi jopa käydä kyyläämään. :) Liinan saikin heti unohtaa ja hienosti Salkkari osasi lampaita liikutella. Käskyt meni heti jakeluun ja hienosti ja rauhallisesti mentiin.Poiskin lähti heti ekalla käskyllä !! hyvin haki tasapainoa laumaan ja yritti jopa tuoda hieman lampaita miulle.Sunnuntaina saadaan mennä Paulan lampaille  ja katsotaan kuikas sitten käy? Milalla meinasi aluksi lähteä lapanen tai mopokäsistä,mutta olen jo oppinut tuon koiran metkut ,joten huomautus heti ja johan alko peli sujumaan. Hienoa työtä Milalla kerrassaan. Keskiviikkona käytiin PK kurssilla. Susan viesteistä ja vinkeistä innostuneena koitin kuinka meillä homma pelaa nyt. Otin Salkkarin autosta ja ennen kenttää koira hallintaan ja perusasentoon. Asenne kuntoon miulla ja sitten vaan ilmottautumaan "tuomarille "ja kättelyyn. Hyvin pysy katsekontaktissa. Ensin otin paikkamakuun ,toisen tehdessä. Seuruulla Makuupaikalle. Ekalla käskyllä maate. Appari kävi vähän häiriköimässä kävellen ohi ja taakse. Ei koira etes korvaa heilauttanut:) Menin sivulle ja ilman mitään vartaloapua käsky. Ei noussut ekalla. Terävämpi käsky ja sitten nousi. Sosiaalinen palkka ja pallokopittelua. Olipa kivassa fiiliksessä nyt.Vein hetkeksi autoon. Omalla vuorolla toisen makuunaikana tultiin kentälle. Ennen kenttää taas istumaan ja Asenne kuntoon. Miten olen voinut antaa koiran sillailla ,ennen kentälle menoa miten haluaa ja haistella maata???Nyt siihen tulee muutos. Otettiin seuruu aluksi. Terävä käsky seuraa ja sitten mentiin. Vau! Kylläpäs koirasta löyty potkua. JEE!! Yhden kerran yritti jätättää ,mutta heti huomautus ja sit uusiksi. SOSIAALINEN palkka tästä. Hyvin Salkkari otti kehun vastaan ja jopa hyppi miuta vasten. Kehuin vain matalasti ja rauhallisesti HYVÄ . Siitäkös tuo sitten innostu??Jättävät liikkeet tehtiin myös. Istu,maahan,seiso. Huomasin jos sanoin ennakoivan ennen liikettä Salkkari selvästi alko ennakoimaan asentoa . Seuruutin vain eteenpäin ja täyskäänöksen jälkeen jäävä,jos yritti jätättää. Ilman ennakoivia vinkkejä ei tuota ongelmaa tullut? pitää miettiä miten toimia ? Näistäkin vain SOS. palkka rauhallisesti kehumalla. Liikkeitten välillä koira hallinnassa tai maassa. Loppuun eteenlähetys ja vietiin pallo yhdessä. Tämä super hyvä. Kehut taas ekana ja lopuksi pallolla leikkiä vain vähän.Tälläisiä huomioita siis olen tehnyt.
Ota koira komentoon ,jo ennen kentälle menoa.
Älä anna namia ja lelupalkkaa vain kehut kun tehdään hommia.
Kehu matalasti ja rauhallisesti.
Ole itse naama perusasennossa ja älä anele koiraa.
Anna selkeät ja varmat käskyt.
Tiedä itse mitä teette ja mitä vaadit.
Leikitä koira vasta ihan lopuksi kentällä hyvin ja lyhyesti.
Anna koiran pitää huoli ,että tekee hommia kunnolla ,älä auta jos tietää liikkeen.
Vaadi ,että hommat pitää tehdä hyvin ,jotta saa loppu palkan ja leikin.
Ole hyvin,hyvin mustavalkoinen koiralle ja kerro selkeästi onko oikein vai väärin.
Jos koiralla väärä asenne hommiin,vie autoon hetkeksi ennenkuin itse ärsyynnyt.
Muista kertoa lopuksi kuinka hieno koira oli.
Muista itse olla kuin rautakanki ,ei siis mitään epäselviä ohjeita koiralle ja siirry pois kisaasennosta kun palkkaat!! Keskity ITSE paremmin harjoitukseen kun teette hommia yhdessä. Älä vaadi vain koiralta satasen keskittymistä ja suoritusta. Ole osa harjoitusta itsekkin!!!!! Helppoa vai mitä??:D Kotona Salkkari on ollut paljon ulkona ja leikitty vain harjotuksen jälkeen.Kaikki kiva on tullut vain harjotuksessa miun kanssa:)

3 kommenttia:

  1. Hienoa Ulla, hienoa!! Muista kuitenkin lopuksi leikkiä kunnolla, ettei sitten jossain vaiheessa homma lässähdä sen takia, että koira oppii, ettei juuri koskaan tule kunnon palkkaa. Muista myös välillä tehdä treeni missä annatkin sos. palkan jälkeen lelun esim. treenin lopuksi, Kuulostaa hyvältä =) Anna palaa vain!

    VastaaPoista
  2. Moi. Joo kyllä se pallokin lentää jos koira tekee hommia kunnolla:) Eilenkin kesken reenin tuli kehun jälkeen superpalkka pallolla ,kun vihdoin teki hyvin;)Tiukassa on Salkkarin taipuminen ,mutta kyllä se siitä hitaasti ,mutta varmasti!

    VastaaPoista
  3. Eikö se mene niin, että kun on selkeä pomo ja selkeät säännöt, niin kaikilla on helpompaa:-)

    t.Tarja

    VastaaPoista