tiistai 5. huhtikuuta 2011

Hakua

Eilen illalla mentiin katsastus aseman parkille. Mukana menossa Nea ja Riina, Anni ja Riimi ja Wilma ja Jenni ja Ago ja mie ja Salkkari. Ilma oli aluksi ihan mukava ,mutta kuten aina tulihan sieltä se sade:) Nyt vain veden muodossa. Onneksi oltiin jo saatu melkein reenit loppusuoralle. Päätin jo päivällä ,että otan Salkkarille hakua eka kerran sen elämässä. Mietin tarkasti miten sen toteutan ja vinkkasin Jennille ,että olisi maalimiehen paikka auki. Jenni siksi ,kun Salkkari tuntee Jennin niin hyvin;D . Kiitos Jennille ,että kävi katsomassa pentuja useasti jo pentupesällä.Mahtava tuuli sattui oleman sopivasti ,joten hyvät tuuliharkat sai tehtyä. Kaksi harjotusta otettiin. Salkkari oli autossa ja Jenni otti lettilelun ja näytteli sitä salamalle. Jenni meni noin 30-40 metriä eteemmäs aseman nurkan taakse piiloon. Salama kävi jo autossa kuumana kun näki ,että letti lähti. Onneksi olin laittanut auton parkkiin niin, että Salama ei nähnyt kuin Jennin lähdön. Otin koiran autosta liinaan. Lähettiin vain kävelemään tuulen alle. Muutaman kerran sanoin ,että missä ukko? Kävin kyykkyyn ja näytin suuntaa. Salama katseli ja nosti nenän ja oli valmis menemään hajulle:) Laskin irti Ukko käskyllä. Sinne lähti luotisuoraan nurkalle ja sieltähän ukko löyty. Olin opastanut Jenniä, jos ei hauku kehut ja leikit letillä ja tuot koiran miulle. Hienosti pysy Jennillä ja tulivat leikkien miulle. Mie kiitin hyvin rauhallisesti vain.

Toinen Haku:
Mie otin Salaman liinassa ja lähdin kävelemään pois päin . Jenni meni aseman kulmaan nurkkaan. Lähin Salaman kanssa tuulen alle ja kun olin kysynyt missä Ukko ,se otti heti hajun ja päästin irti. Sinne meni kun vanha tekijä suoraan Jennille. Vähän vinku kuulemma ja Jenni palkkasi siitä kehulla ja letillä. Toi koiran taas pois. Salama ei yrittänyt etes lähteä Jennin luota mihinkään. Kehuin koiran ja otin lopuksi letillä vähän riehumista. Muutaman kerran letin tuontia käteen:) Hieno ja onnistunut eka hakureeni. Meni justiin kuin olin ajatellutkin. Suuri kiitos Osaavalle maalimiehelle ;D Hienosti osaa Salama ottaa ilmasta hajun ja jopa mie osaan lukea sen merkkiä hajusta. Nenä nousi niin ylös kun pystyi ja patosi selvästi päästä etsimään :=0 Perjantaina mennään sitten raunioille katsomaan. Otan varmaan samanlaisen harkan jos on hyvä tuuli.

3 kommenttia:

  1. Moi. Ei vaan pelastus puolen reenit ja olen luvannut olla koetuomarina niille :)Mites Sunnuntaina meillä metsäreenit ja jälki? Tai lauantaina päivällä? Kuka pääsee tulemaan? Laittakaa sähköpostia Jenni ja Nea ja Anni..

    VastaaPoista
  2. Kevät on kait sitten tullut jäädäkseen, kun ihmiset rupeavat hakuilemaan. Hienosti tuntui menevän Salaman ensi kerta tuuli-ilamisujen kanssa (kirjoitetaankohan tuo noin?)

    VastaaPoista