torstai 5. joulukuuta 2013

Tunnari kokeiluja

Ollaan me treenattu lähes jokapäivä:) Omalla hallilla tehdään seurana häiriö cd =) Korrin Riitan yksärin jälkeen ollaan otettu Luoksaria uudella käskyllä ja nyt siinä on selvästi myös eri asenne! Myös Tarjan neuvon mukaan ollaan tehty osissa niin ,että yhtenä osana on normi viritys ja sit otetaan ihan läheltä vaan sivulletuloa. Tässäkin asenne on ihan eri ja Salama tuntuu kivalta kerrankin luoksarissa. Tunnaria otetaan myös koemaisena nyt. Jokakerta oma tulee heti ja nätisti. Tänään tehtiin kaikille koirille omat tunnarit. Mila toi kaikista hienoiten ja nopeimmin?? Retulla meni tulitikuiksi ja nostelemiseksi ,ennenkuin oma tuli. Salamalla  oli vaikein tunnari. Pyramidi muotoinen ja oma ihan alla.Ekalla otti oman päältä ja sit huomasi ,että olikin väärä ja haki heti oman. Se oli kyllä vaikea :) Olen miettinyt sen Riitan koulutuksen jälkeen sitä meidän keskustelua Salaman tyylistä tehdä juttuja. Täytyy sanoa ,kun olen nyt kertonut sille selvästi mitä haluan ja milloin menee vikaan ,se toimii! Asenne tekemiseen on selvästi parantunut ja ne asenteet sillä liikkeisiin on selvästi korjautuneet.Nyt annan sille, jopa itse päätösvaltaa miten liike suoritetaan ja en laita sitä johonkin kaavaan. Salama tekee miten sen tyyli on:)Koska se osaa kaikki liikkeet EVL ,annan sen itse hoitaa homman. Huomautus tulee selvästi ja sit lupa yrittää uudelleen. Eipä tuo teekkään enään toistamiseen sit samoja virheitä. Taitaa oppia eka huomautuksella ? Salamalla on muutenkin selvästi tuo tekeminen alkanut toimimaan eritavalla kuin ennen. Se jopa hyppelee miuta vasten ,kun alotetaan hommat. Huomasin myös ,että kun kehun matalalla äänellä vau,menipä hienosti ,se innostuu ja palkkautuu siitä hyvin. Laitoin paperille myös kaikki EVL liikkeet ja joka treeni kerta otan arvalla kolme liikettä ja ne sitten tehdään. Tulee muuten reenattua vain niitä liikkeitä mitkä on kivoja ja helppoja. Nyt treenataan niitä, minkä hatusta nostan:) Eikä vaihdeta ,jos tulee tyhmä liike!!!

4 kommenttia:

 1. Mitähän uusia temppuja vois noille koiruuksille opettaa, esim Dako ja Keira? Tuntuu että tulee noita samoja aina jauhettua!

  VastaaPoista
 2. Opeta tunnaria ja seuruuta ja merkkiä ja ruutua ja Vaikka mitä:) Kun tulet seuraavaksi käymään annan tunnarikapuloita mukaan. Ai niin ja agilityä. Otat mukaan noita esteitä ja laitat ne vaikka tallille .Pyörimistä ja sormien näyttöä ja lelujen kantoa lelulaatikkoon ja kaikkea kivaa ! Vain taivas on rajana:)

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea tuo "hatusta nosto" :)

  VastaaPoista
 4. Taitaa olla useampikin Anni täällä kommentoimassa :) yritettiin alotella sitä tunnari-hommaa.. ainakin ne namiskuukkelit maistui niin hyvin että tuli itelle reikä sormeen, aika ahne possu tuo Keira!

  VastaaPoista