torstai 26. toukokuuta 2011

raunio harjotus

Tänään oli taas etsintä harkat:) mukana Salama ja Retu. RETU ensin. Kaksi maalimiestä ja toinen jätettiin.Hyvä tuuli ja hieno ilma oli. Retu lähti suoraan oikealla olevalle piilolle, josta ennen piiloa kutsuin pois ja ohjasin vasemmalle piilolle. Ei ongelmaa tuli heti ja otti uuden hajun ja meni suoraan piilolle.Maalimies jäi piiloon ja palkasin itse. Lähetin uudelleen ja sinne meni ja lelu löyty hyvistä haukuista:) Super hyvät maalimiehet ja hyvä onnistunut etsintä. Tässä tarkoituksena saada tulemaan pois ennen piiloa ja toisena jätetty maalimies. Koiran ohjausta siis tarkennettiin ja harjoteltiin. SALAMA . Ensin Maalimies piiloon valmiiksi.Koira näki lähdön ja vein hetkeksi kontin taakse. Lähetin hajulle suoraan noin alle 10 metriä matkaa. Sinne lähti ihan suoraan ja palkka letillä heti. Annoin leikkiä kauan ja sillä aikaa toinen maalimies meni piiloon. Otin koiran hallintaan ja syötin pari makupalaa ja pienet kehut. Lähetin uudelleen ja sinne lähti ihan suoraan mihin lähetin. (luulin maalimiehen menneen piilloon kasan päälle ,mutta ei) Huomasin heti Salamasta, että ei ollut siellä ja koira lähti hajulle suoraan kasan päältä. Heti löyty ja Salamasti koko koira oli yhtä ässää kun sai hajun. Pylly pyöri ja koko koira heilu:) Helppo lukea milloin on piilolla;D Ei voi erehtyä eleistä. En haukuttanut vieläkään sitä. Salama siis osaa haukkua käskystä nyt. Tässä edelleen oli haussa että palkka on kiva saada maalimieheltä ei siitä kun saa etsiä. Hyvin toimii . Leikkii hyvin ja ei nyt jätä maalimiestä. Palkkautuu selvästi nyt ukosta. Näillä jatketaan edelleen ja VÄHÄN VAIKEUTETAAN ENSIKERRALLA JO. Pitää miettiä taas tarkasti se harjotus jo kotona miten tehdään. Nea ei päässyt tänään rauniolle kun Sabi oli kipeä. Toivottavasti löytyy Sabin ongelma? Oikein onnistunut harjotus myös Salamalle. Kiitos hyville maalimiehille! Tää on sitten tosi mukava harrastus :)

2 kommenttia:

  1. Mukavaa lukea, että Salaman treenaaminen sujuu hyvin ja että Retu voi niin hyvin, että treenaa myös. Mites Mila? Sillä lienee töitä lehmien parissa?
    T. Susan

    VastaaPoista
  2. Hei. Milalla on alkanut lehmien paimennus ,joten töitä riittää:) Ollaan kuitenkin harjoteltu AVO luokkaa sillä ,jos pääsisi kokeeseen tänäkesänä? Retulla ihottuma vaivaa taas;( Katsotaan kuinka sille käy syksyn rauniokokeeseen menossa?

    VastaaPoista