perjantai 20. toukokuuta 2011

tuuliharjotus rauniolla

Eilen illalla oltiin Salaman kanssa raunio harkoissa.Olin suunnitellut harjotuksen tarkasti päässä valmiiksi. Hyvä tuuli ja hieman tihkusadetta, ei haitannut kuitenkaan meitä.:)

EKA ETSINTÄ: Maalimies valmiina puolinäkyvänä peitteen alla. Lähetys 5metriä maalimiehestä. Tarkotuksena suora lähetys piilolle. Lelu näkyvissä .Harjotuksen ideana oli saada haju maalimiehestä tuulesta. Lettilelu palkkana ja maalimies leikki KAUAN . Hienosti lähti Salama leikkiin mukaan. Ideana myöskin se ,että Salama ei ehtisi palkata itse itseään etsimisestä ,vaan arvostaisi Maalimieheltä saamaa palkkaa. Samalla pysyisi varmemmin maalimiehellä.? Onnistunut suoritus!

TOINEN etsintä: Maalimies oli jo valmiina piilossa. Lähetin suoraan etsimään uudestaan edellisen piilon luota. En ottanut koiraa kiinni. Lähti ihan suoraan ja otti hajun heti.:)Sinne meni piilolle ,mutta ei leikkinyt. Tuli pois piilolta? Sama viimeksi, samalla maalimiehellä. Ei leiki Marin kanssa ei?? Palkkasin itse makupalalla . Otettiin siis yksi peräänajo viellä ja siinä Salama lähti kun ohjus. Leikki sujui hyvin . Eri maalimies siis. Loppu fiilistelyä rauniolla ,Salama sai leikkiä letillä kolmen maalimiehen kanssa. Kyllä oli mukavaa siitä! Annoin kävellä irti alueen laitaan ja siinä vasta kehuin ja kytkin koiran:)

HUOMIOITAVAA TREENISSÄ:

Salama palkkauttuu itse helposti pelkästään ,kun saa etsiä.Pitää ottaa nopeita löytöjä ,ei anna mahdollisuutta etsiä kauaa.
Ei pidä käyttää Maria maalimiehenä, että ei opi lähtemään piilolta .
Makupala ei hyvä palkka ,joten itse käytän vain sitä ;D
Salamaa ei pidä kytkeä heti hihnaan. Antaa fiilistellä vapaana hetken.
Maalimiehen pitää käyttää ääntä reilusti ja iloisesti leikissä.

MUUTA:
Salama ei ota häiriötä vaikka toinen koira tekee tottista ja ketteryyttä harkan aikana:) Hyvä!
Juna ei häiritse Salamaa.
Pitää miettiä miten voi palkata sen paremmin maalimiehellä,kun sille on paras palkka itse etsiminen?
Salama ei halua haukkua ihmisille ,joten miten haukuttaa se?
Pitää miettiä harjotus valmiiksi tarkkaan ja noudattaa sitä!
Yrittää vaikeuttaa harjotusta aina välillä ettei tylsisty .
Muistaa pitää lelu esillä piillolla ,että saa palkan HETI kun löytää.
Pitää miettiä opetanko ,niin että menen itse aina piilolle ottamaan koiran ja en käske tuoda. Tässä vaarana ,että lähtee maalimieheltä karkuun ,jos en itse tule piilolle?

Siinähän sitä mietintää taas on.
Tänään kävi eläinlääkäri navetassa ja pyysin katsomaan Salaman takapään rauhaset. Täydet oli ,joten siis ne sitten tyhjennettiin :) Tämä jo toinen kerta sillä. Eläinlääkäri sanoi ,että ei huolta, kun koira kasvaa ongelma varmaan poistuu? Toivotaan . Ne rauhaset voi myös leikata tarvittaessa vanhempana jos vaivaa usein! Vanhalla pystykorva Retulla oli sama vaiva aikanaan. Pari kolme kertaa vuodessa ne tyhjennettiin ja huuhdeltiin . Ei niistä kovin suurta haittaa siis ollut.Koiralla vain silloin epämiellyttävä olo,kun rauhaset on täynnä.
Tottista on myös tehty ja siinä lähinnä paikkamakuuta ja luoksetuloa. Salama pysyy hyvin istumassa jo ,kun jätän luoksetulossa. Lisäksi maahanmenoja on otettu lenkillä kaukana miusta. Seuruuta myös imuttamalla otetaan edelleen. Peruutusta on myös tehty ja salama on siinä tosi hyvä! Joka päivä jotain tottista siis otetaan .Kaikista parasta on miusta se ,että Salama pysyy pihassa nyt. Edellisen yhteenoton jälkeen ,ei neiti ole eksynyt pihalta pois!Ei edes vaikka tytöt tulee tietäpitkin meille ,niin salama odottaa pihalla nätisti! Kiltti pentu tosiaan ;=0 Taitaa tietää tontin rajat nyt???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti