maanantai 2. marraskuuta 2009

AJATUKSIA KOKEESTA. Mietin viellä tota koetta lähinnä Milan suoritusta:) Kävin läpi kaikki liikkeet ja kokeen kokonaisuudessa mielessäni. Hyvää siinä oli tekninen osaaminen liikkeissä ihan ok. Se mikä jäi vaivaamaan oli perus asennot! Päätin kokeilla tänään Milalla miten se ne tekee? Ja kauhukseni huomasin että sivulle tulo on ihan surkeaa:( Asento on väljä ja vino. Jää helposti vinoon eteen ja ei varmaan tajua tulisiko eteen vai sivulle. Apua olenko voinnut jättää noin perus jutun huomaamatta? := 0 Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja opetan ton kuntoon. HYI MINUA! Ei se ole koiran vika jos ei onnistunut kokeessa tekemään perusasentoa ok. Aina menee piste siitä vähintään harakoille! Toinen asia on paikkamakuu ryhmässä.. LISÄÄ harjotusta ja lisää häiriöitä!! En tykkää että pää pyörii kuin pöllöllä makuussa ja lisäksi mennään lonkka asentoon kesken makuun. EI EI! Siihen tulee teho kuuri nyt. Lisäksi pitäisi saada Milalle vierttä suoritukseen ja ne haahuilut liikkeitten välissä pois. Pitäisi keksiä miten saan sen suorittamaan MINULLE noi hommat. ? Jos siis joutuu vähänkin sitä välillä huomauttamaan että ollaan hommissa nyt ,se rupeaa painostumaan heti ja alkaa hidastella ja lusmimaan ?? Hoh, mitähän pitäisi keksiä.? Nyt hyvät vinkit tarpeen:) Hienoa oli kokeessa se että vaikka Mila otti häiriötä noinkin paljon se kokosi itsensä liikkeissä hyvin. Miekin muistin kertoa aina koiralle mikä liike tulee! Lopuksi kun kuuntelin tuomarin jutustelua ,niin otin kylmästi patukan taskusta ja palkkasin samalla koiran:/ Kun lähdettiin kehästä leikin hetken viellä ,mutta en niin innolla että koirasta tuntuisi ,että on mukavampaa olla kehän ulkopuolella leikkimässä. Hyppy mikä on Milasta mukavinta lähti tosi hitaasti hypylle ,mutta hyppäsi yli eka käskyllä ja teki hienon seisomisen ja perusasennon siinä! Paljon oli hyvää suoritusta ja jotkut asiat ,vaan jäi häiritsemään miuta. Nekin olisi ollut kunnossa, kun olisin itse käyttänyt aivoja kokeessa enkä vaan vaatinut sitä koiralta! No nyt on eka koe ohi ja ykkönen taskussa. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan harjotuksia, kun on tiedossa missä mennään! Ajattelin otaa Milalle enemmän "kevennykseksi " noutoja ja tunnaria ja ruutua ,ettei rupea tympimään pelkät alokas liikkeet. Pitää ruveta myös vaatimaan että liikkeessä pitää odottaa perus käskyä sivulle pidemmän aikaa.. kun vaan itse muistaisi sen. Että ei rupea enempään ennakoimaan .

7 kommenttia:

 1. Luulen, että olet oikeilla jäljillä tuon vireen suhteen. Painostamalla rupevat vain hidastelemaan entisestään.

  Kerroit tuolla myöhemmin että kiertojen yhteydessä Mila on täpäkämpi ja vire aika korkee. Itse käytän paljon kiertoa joko liikkeiden harjoitteluun tai sitten palkkaamiseen. Muutenkin pidän siitä, että meillä on reeneissä sellainen pieni vauhti päällä. Se on helpottanut esim. aijaamiseen ym bortsuiluihin ;0)

  VastaaPoista
 2. Joo. Toi vire pitäis viellä löytää:) Siis harkoissa sitä on kun pääsee palkkaamaan hyvin ja kokeessa ei pääse joten miten nyt edetä?? Laitappa vinkkiä..

  VastaaPoista
 3. Itse varmaan tekisin niin, että seuruu -> palkka, jäävät ei palkkaa ja luokse tulo palkka. Tämä vain esimerkkinä. Eli vaihdella paljon sitä missä välissä tulee palkka ja missä ei. Ja aina samat loppu "liikkeet" käsillä ja kehu ennen sitä palkkaa (jota varmaan oletkin jo tehnyt) sitten vain ne samat loppu lätinät myös siihen palkkaamattomuus osaankin.
  Lisäksi kannattaa reenata paljon vain liikkeen osia ja niissä sama juttu, välillä palkka tulee välillä ei. Pyri olemaan mahdollisimman yllätyksellinen ja ota kuvioon tosiaan ne voi-luokan liikkeet. Ei ne koirat siitä mene sekaisin. Lisäksi välillä palkka siitä, että olet ottanut koiran sivulle ja viritellyt sen liikkeeseen, mutta et lähdekkään tekemään asiaa vaan vapautat sen leluun. Tai palkkaatkin sen välillä liik.maahan menosta seuraamisesta, tai otatkin sen välillä liik.maassa olosta sivulle. Tässä muutamia ajatuksia.
  Lisäksi kannattaa tehdä niin että ennen reeniä sanoo esim "hommiin" ja sitten kaivaa patukan esiin ja rupee leikkimään -> tämä nostaa koiran virettä kisoissakin ja on sulla kehään mennessä käytössä.Eli aina tuo alku virittely käsky alkuun yhdistettynä leikkiin. Sitten pikku hiljaa niin, että -> "hommiin" ja koira sivulle ja siitä leikki pystyyn -> tämä on siis yksi osa reeniä. Tämän jälkeen sitten tekee ne muut liikkeet, mutta että reenit alkaisivat aina näillä virittelyillä.
  Toivottavasti sait selostuksestani selvää.

  VastaaPoista
 4. Joo. Selväksi tuli . Mie en tajunnut että ton homma jutun voi siis yhdistää leikkiin:) Ollaan otettu kaikkea muutakin kuin alokas luokan liikkeitä myös.. Mila on sellainen että ei oikein kestä montaa toistoa, luulee varmaan että tekee liikkeen jotenkin väärin ,kun käsketään taas ottaa uusiksi:)Harvoin otetaan koko liikettä alusta loppuun. Yritän ottaa sitä osaa liikkeestä jossa on korjaamista!Välillä otetaan ihan pentumaisia juttujakin kevennykseksi.. Kaikkea mitä mie vaan keksin:=0 Jatketaan noilla vinkeillä eteenpäin ja katotaan löytyykö sitä halua ja kestoa . Pitää ottaa taas kohtapuolin koe treeniä olevinaan..Joko teillä on juoksu alkanut??

  VastaaPoista
 5. Ei ole juoksu alkanut. Merkkaa siihen malliin, että pian varmaan alkaa.

  VastaaPoista
 6. Moi. Meilläkin om siinä ja siinä :) Merkkailee ja pesee itseään kokoajan..

  VastaaPoista