lauantai 16. tammikuuta 2010

EDELLEEN AGILITYÄ. Eilen Perjantaina oltiin siis taas hallilla Merjan kanssa. Milalle oli suunniteltu jo oikeaa rataa.. Ensin pientä lämmittelyä pallolla ulkona, mutta oli väkinäistä kun Mila vaan oli sitä mieltä että halliin mennään:)) HYVÄ ,HYVÄ!! Ensin Merja otti muutaman kerran kokeeksi puomia ,joka olikin Milalle ihan helppo juttu! Pysähty jopa odota käskyllä kontaktille. Merja nosti pari kertaa milan suoraan kontaktille ja palkkasi siinä lihapullilla,. Mila ei oikein halunnut innokkasti ottaa makupaloja ,kun oli jo vähän niinkuin syttynyt agiin ja oli sitä mieltä että turhaa syödä ,kun voi hyppiä esteitä;=0 Hassu koira. Sitten muutama lämmittely hyppy ja kepit parikertaa kokeeksi:) Kepeillä pitää olla tarkkana ,kun Mila ottaa pienestäkin vartalon liikkeestä käskyjä. Yhden kerran korjasi itse kun meinasi lähteä kepin väärältä puolelta menemään. Sitten radalle:)) Ensin oli 4 hyppyä jonka jälkeen tuli muuri. Siitä jatkettiin hypylle ja puomille ja sit siitä hyppy ja lopussa putki ,jossa pallo päässä palkkana(suora). Toinen rata ensin 4 hyppyä,siitä muuri, hyppy, puomi, hyppy ja putki ja sit 6 keppiä ja toinen putki ,jossa pallo palkkana.Eipä kyllä uskoisi miten Merja ja Mila osaa ton jutun. Mie katoin ihan haavi auki miten ne painatti menemään rataa. Taisi Merjalle tulla kuuma:)) Mila on oikein hauska kun se vie Merjan kanssa ensin pallon putken päähän valmiiksi ja sit lähtee rataa suorittamaan.. se ei edes yritä lähteä pallolle ,vaan ihan innossaan menee radan ja lopuksi nappaa palkaksi pallon:)) Aika fiksu neiti!! Ihana katsoa kuinka se nauttii tosta Agilitystä. Lopuksi Mila ei meinannut taas antaa kiinni ,kun ei olisi halunnut lopettaa viellä. Täytyy ensi kerralla ottaa niin että mie otan kiinni ja Merja sit tekee palkaksi vaikka pari hyppyä viellä. Taitaa pitää rangaistuksena tota hihnaan laittoa? Tai sit pitää lähteä ,vaan suoraan vapaana pihalle välillä? Ensi kerralla oli kait aikomus ottaa pari uutta estettä taas kuvioihin entisten lisänä.Lopuksi Milalle taas takki päälle ja autoon ja mie olin Merjan koiralle apuna ,kun se otti ruutua ja muuta pientä voittaja luokan liikettä. Mila ei pidä yhtään noista takeista, mutta ei mahda mitään , takki laitetaan ja sillä siisti:)) Oikein mukava mieli taas tosta reenistä, kerrankin mie vaan katson ,kun toiset tekee!!

2 kommenttia:

  1. Voi että, Mila on kyllä aikamoinen luonnon lahjakkuus agility suhteen. Todella hieno homma, että olette kaikki innostuneet uudesta lajista. Milasta tulee vielä kolmos luokkalaisten kauhu ;0)

    VastaaPoista
  2. Moi. Joo olin ihan hämmästynyt kuinka innolla se heti oppii:)) Varmaan toi paimennuskin auttaa että osaa työskennellä etäällä itsenäisesti ja tehdä päätöksiä vartalosta minne ollaan menossa(esteet)? Mila suorastaan nauttii tästä harrastuksesta. Ei me silti tokoa olla jätetty:=0 Se on miun ja Milan yhteinen juttu. Nyt vaan opetellaan välillä agilityn alkeita kun on toi halli ja siellä voi olla huonolla säällä. Tokoa otetaan jotain jokapäivä kuiteskin!!!

    VastaaPoista