keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

tottista

On ollut yhtä kiirettä noitten elukoiden kanssa (lehmät) ei ole ehtinyt edes päivittää tänne mitään:(( Nyt on joukkue siis kasassa ja päästös tehty että alolla mennään sitten. Lopullinen päätös tuli kun katsoi tumari luetteloa;D Reeniä on otettu joka päivä ,myös palkattomuus juttuja. Eilen käytiin tapiksella ja siellä kisaavien ryhmässä. Alussa en mennyt ryhmään paikkamakuun ,vaan otin lopussa vasta koiran makuuseen kun toiset olivat viellä makuulla. Tämä siksi että halusin nähdä miten koirat pysyy maassa ,koska en halua ottaa yhtään riskiä että joku nousee ja Mila siinä samassa. Hyvin Mila pysyi ja kävin sitten vapauttamassa samaan aikaan kuin toisetkin. Otin porukassa yhden liikkeestä maahanmenon ja hypyn. Harmittavasti hyppy meni ensin ihan päin mäntyä ,kun joku viisas oli heittänyt purkan just hypyn eteen ja Milastahan se oli oikein hyvä.. Toinen hyppy ok. Sitten menin Milan kanssa pikkusen kauemmas ja ajattelin ottaa oman reenin kun oli niin hyvä häiriö kentällä. Se olikin oikea ratkasu!! Mila oli ihan innoissaan vaikka oli aivan kauhean kuuma! SEURUU:Kaunista oli kokonaisuudessaan. Vähän alussa käänty liikaa eteen ,mutta päätin ottaa pitkän seuruu joten tasottu hyvin paikalleen. Patukka palkkana. Myös pieniä pikku siirtymiä otettiin ja vasemmalle askelia ,että tulisi taas takapään käyttöä otettua.
LIIKKEESTÄ SEISOMINEN. Hyvä alku seuruu ja pysähty vähän löysästi. Jatkoin vähän seuruuta ja nyt parempi seisominen.
LUOKSETULO. Pysyi hyvin ,vaikka tahalleen pidin istumassa ennenkuin kutsuin. Hyvä vauhti ja kauniisti sivulle. Tästä patukka palkka.

TAUKO

Otin sitten vähän pari merkkiä. Pallo merkin takana. Pysähty merkin taakse josta vapautus pallolle.

RUUTU: Merja laittoi patukan ruutuun ja Mila ei tajunnut ,vaan lähti ensin merjaa kohti ja uusi käsky . Meni ruutuun kuitenkin. Toinen niin että vein Milan kanssa patukan ruutuun. Nyt lähti nopeasti suoraan ruutuun ,josta vapautus heti . Lopuksi pallon heittelyä ja makuu palan syöntiä lopuksi. Mila on löytänyt uuden sukulaisen:D Koulutuksessa on toinenkin Paimenlinjainen tyttö koira.. Kuinkas ollakkaan jopa sukua Milalle. Kyllä oli koirat saman näkösiä ja tapaisia ,paitsi turkit olivat eri pituiset.. Oli oikein mukava jutella ja hieman jo sovittiinkin että jos otettais yhdessä tottista ! Kiva kun vihdoinkin löytyi muitakin paimenlinjaisia borsuja täältäkin. Ja että viellä sukua ! Huippua! Toivottavasti tulisi mukavia harkka hetkiä koirille ;=0 Tätä olenkin kaivannut pitkään jo. Ollaan otettu joka päivä myös työ paimennusta ja Mila on saanut kuljettaa lehmiä pellolla aina kun ne viedään aamulla ulos. Kerää kaikki laumaan ja kuljettaa pellon perälle asti syömään. Hyvin ottaa ja kuuntelee vasen ja oikea käskyt. Puolessa välissä pysähtyy aina ja kysyy vielläkö pidemälle? Annan luvan viedä vilellä vähän eteemmäs . Ja hienosti tulee käskyskä pois lopuksi. Tuntuu nauttivan tosta harjoituksesta. Ilta päivällä Mila laitetaan ensin maahan odottamaan ja kun annan luvan (avaan portin) Mila saa lähteä kokoomaan lauman ja kuljettaa sen tarhaan. Retu on siinä vähän mukana myös. On antanut Milalle täydet valtuudet työskennellä ja on itse vähän kuin apu koirana! Retu kyllä työskentelee edelleen sisätilassa kun lehmät laitetaan ulos. Ajaa lehmät ulos parsista ja sitten Mila ottaa lauman haltuun ,kun Retu tuo viimeisen lehmän tarhanpuolelle ulos. Kätevää ,ovat ihan itse tehneet tämän työn jaon koirat meinaan..:)) VIISAITA otuksia ??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti