sunnuntai 5. joulukuuta 2010

uusia kuvia ja koulutusta.

Anni kävi illalla ja tietysti otti myös kuvia pennuista. Kuvat löytyy taas albumista. kaikilla pennuilla on silmät melkein auki jo. Näkyy kuvista myös. Kovia ovat kasvamaan ja syömään. Mila hoitaa lapsoset edelleen sinkkuna yksin:) Tänään lapsoset oppivat oikeasti kävelemään neljällä jalalla ja masu ilmassa! Hassun näköistä on meno. Pennuille alkaa myös tulla väriä nenään ,joten eivät ilmeisesti jää pikku jouluporsaan värisiksi? Korvat heiluvat kuin dumbolla...taitavat kuulla jotain ääniä jo? Erillaisia ääntelyitä kuuluu jo myös pesästä opettelevat ilmeisesti puhumaan koiraa ;D
Tänään meillä oli maneesissa koulutus tottispuolella ,jonka tuli meille tarjoamaan Tarja ja mukanaan kaksi tendingin kasvattia. Täytyy sanoa ,että kyllä silmä lepää kun näkee hienosti osaavia koiria harjotuksissa. Minä itse voisin katsoa niitä vaikka montapäivää .. Lähdin sinne tälläkertaa kuunteluoppilaaksi. Täytyy sanoa ,että kyllä kannatti. Pystyi kerrankin keskittyä pelkästään oppimiseen ja uusien vinkkien keräilyyn! Ja niitähän sitten saatiinkin. Pidän henkilökohtaisesti Tarjan tavasta neuvoa asioita. sieltä saa useita vinkkejä liikkeisiin. Lähinnä lähdin tuonne katsomaan olenko itse oikeilla jäljillä koulutus ideoissa. Tein omia havantoja miten koirat suorittaa annettuja käskyjä. Mietin suorituksen aikana miten ohjaaja palkkaa koiraa ja miten koira suorittaa liikkeet? Tarkastelin koirien virettä koulutuksen aikana. Mielenkiintoisia havantoja täytyy myöntää. .. Uskon, että vahvasti olen oikeilla jäljillä! Koulutus ideani oli saman tyylinen kuin Tarjalla ja hänen omista reeneistä löysin paljon samaa kuin minun omista. Tuli myös uusia ideoita leikkipalkkaukseen :) On vaan ,niin hienoa päästä kunnon kouluttajan reeniä katsomaan ja oppimaan niistä kaikkea uutta! Ennen kaikkea sain paljon ajattelemmista paimenlinjaisen bortsun kouluttamisesta! Näillä opeilla jatketaan taas hyvillä mielin eteenpäin.

6 kommenttia:

 1. Varmasti oli mielenkiintoinen koulutus! Ollaan tulossa muuten Ruut'n kanssa myös helmikuussa sinne suunnalle kisaamaan. Josko sitten sieltä se vika 1-tulos irtoisi? Pitänee vain ruveta treenaamaan sitä uutta idaria ja virittelytkin menee uusiksi, kun ilmeisesti liikkuri ilmoittaa, että "liike alkaa" eikä enää kysy "onko valmis"

  VastaaPoista
 2. Moi. Terve tuloa vaan!!Mie olen ilmottanut Retun voittajaan myös. Saa nähdä päästäänkö kisaamaan jalan takia? Toki teille se ykkönen tulee kun Anne on täällä tuomarina:)Onnea viellä kisa tuloksesta ,vaikka johan taisin sen laittaakkin;D Tuletko jo edellisenä päivänä? Tiedän pedata pedin;D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Eeva onniteluista!! laitahan e-mailia mitä sinne teille kuuluu ? Kävin katsomassa vasta siun sivuja!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ulla tarjouksesta saada katto päänpäälle =) Mielelläni sen ottaisin, tosin mun lisäksi täältä olisi tulossa Taina Misty kelpien kanssa VOI-luokkaan. Mahtuisiko sekin? Juu mä olen ihan mahdoton, kun raahaan aina mukanani puoli kylää teille ;0) Kolmas kimppakyytiläisistämme menee kotiinsa (porukoilleen) Vaalimaan suuntaan yöksi. Tultaisiin siis jo lauantaina päivällä. Kisahan oli sunnuntaina? Koepaikat meille on jo luvattu ja varattu, joten sen puoleen asia pihvi =)

  VastaaPoista
 5. Moi. Siehän tiedät, että meille mahtuu koko armeja! Terve tuloa vaan porukalla:) Varaan itselle lomaa silloin jos saan?

  VastaaPoista