keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Maksaa vaivaa vaikkei ole juonut;D

Hymm.. tänään oli eläinlääkärissä käynti. Koirille rokotusta ja Retun kinttujen tutkimista kyseessä. Alotettiin Retun vaivalla ja ei tuo kivalta näytä. Ensin ajeltiin takapää muliksi;( Mitäpä paljastui karvojen alta olikin yllätys. Koko takapää ihan turvonnut ja punainen ja ihottumaa täynnä. Taisi olla haavojakin iholla. No puhdistettiin iho tarkasti ja laitettiin rasvaa sekä antibiootti kuurille joutui koira. Pitkä kuuri 4 viikkoa ja sitten kontrolli. Virve laittoi retulle oikein paperille ,että ei töihin saa mennä ja Retu on sairauslomalla ainakin 4 viikkoa :)) Aika kiva ! No toivottavasti navetalla ei tule ongelimia kun ei ole työntekijää sitten. Lomitus palvelussakaan ei ole Retulle tarjota sijaista.? Mietittiin ongelman syytä ja johtuu ehkä Maksasta. Maksalla kun on taipumus tehdä tulehduksia ympäri kehoa kun ei toimi kunnolla? Joten lähtökuopissa taas sitten ollaan. Lisäksi tutkittiin Retun nivelrikkoa ja siihen se sai taas kipulääkettä. Harmi vaan kun sen maha ei tahdo kestää kunnolla noita hoitoja. Päädyttiin sitten sellaiseen uuteen ratkaisuun ,että neljänviikon jälkeen Retulle laitetaan kultapaloja hoidoksi niveliin. Saan siis oikeasti kultaisen koiran;D Mie kyllä ehdotin ,että jos lahjoittaisin Retun tieteelle ? Virve oli kyllä sitä mieltä ,että koitetaan tuo Matin hoito viellä, jos vaikka olisi apua? Saisi nuo kipulääkkeet siltä pois kokonaan..Hoito on kuulemma melko tyyris ,mutta vakuutusyhtiö on korvannut suurimman osan siitä hoidosta. Onneksi on vakuutus. Siispä koitamme tuota kulta hoitoa nyt sitten viellä. Milalla oli myös rokotus ja Salamalla. Neidit olivat ihan kunnossa ja Salamalta tyhjennettiin myös anaalirauhaset. Eipä tuo edes huomannut koko toimenpidettä ,nuoli vaan hoitajan naaman puhtaaksi. Hienosti käveli reippaasti sisälle eläinlääkäriin hihnassa ja ei meinannut lähteä ollenkaan pois. Lääkäri naureskeli ,että yleensä koirat haluaa ulos nopeasti! Salama vaan haisteli ja hidasteli ulosmenoa. Kysyinkin ,että jos koira ei halua lähteä eläinlääkäristä kotiin ,niin onko pakko?? Olisi kuulemma ihan suotavaa jos poistuisi paikalta, ennen kun asema menee kiinni. Aika rento tyyppi tuo Salama kyllä on;D

Ollaan otettu sisällä reeniä. Nyt on ollut teemana perusasennot sivulla ja seuruu ,lähinnä käännöksiä paikalla ja noudot ja tunnari. Noutoja olen tehnyt lelulla. Pidän kiinni Salamasta ja heitän kapulan . Päästän irti ja kun lähtee vauhdilla ja tuo kapulaa vähän matkaa KII käskyllä leluun. Kun käsky tulee Salama pudottaa kapulan vauhdissa ja tarttuu leluun. Hieno fiilis noudoissa. Sama myös tehdään metallilla. Hienosti tuo kapulaa myös sillä. Tunnaria piilotan matonalle ja siitä kun rauhallisesti nostaa tunnarin ja EI pureskele makuupallalla vaihto. Tässä ei riehuta ja vaihto aina makuupalaan. Ainakin nyt on oikea vire ja mielentila tähän. Kauniisti pitää tunnaria suussa ,ei pyörittele ja pureskele yhtään:)
Perusasentoja otetaan makuupalalla, syöttelen nameja ja hoen sivu käskyä. Ottaa hienosti kontaktia ilman käskyä ja vapautus käsky, neljän makuupalan jälkeen .Näitä on tehty jotain kolme toistoa peräkkäin.
Kolmella koiralla otin myös I-S-M-I. Pikku viiveellä myös Salama tekee(miettii hetken) . Kaikki asennot ilman käsiapua käskyllä!!Aika taitava.

Seuruussa pitää miettiä viellä tarkasti oikeaa paikkaa ja palkan paikkaa. Tätä tehty namilla imutuksena. Kunhan Susa saapuu ,niin toivon ,että tulee hyvä vinkki sekä palkkaan ,että paikkaan. Tässä tarviin tarkkaa apuria ja tarkkoja silmiä viereen katsomaan;D Uskon että löydän tähän hyvän ratkasun sitten? Harmi kun on niin kylmä aina ,että ei pääse jo ulos reenaamaan. No hyvähän se on sisällä ottaa tuota tekniikkaa Salamalle tarkasti. Tahtoo vaan paikat käydä pieneksi kun lelut otetaan esiin . On sen verran vauhtia neidissä ,että ei meinaa seinät riittää. Olenko muuten sanonut kuinka ihanaa on kun on AHNE koira ja super hyvä saalisvietti pennulla? Toimii namit ja lelut palkkana!! Kylläpä olen tyytyväinen tähän pentuun.
Mila tulee nyt sitten siirtymään pelkästään työhön meillä navetassa, koska Retu on pois pelistä. Mila tulee astumaan tosi isoihin saappaisiin Retun jäljille. En kyllä usko ,että koskaan saan yhtä pätevää sisä työskentelijää navetalle Milasta ,kun Retu on ollut. Mila on enemmän sellainen ison ja laajan paikan työnskentelijä.Toimii erinomaisesti pellolla haussa . Parhaimmillaan kun saa tehdä työtä itsenäisesti ja etäällä ohjaajasta. Se vaan on niin herkkä ja itsenäinen koira.Lisäksi Mila on hyvin Kiihkeä koira kun tekee töitä. Tyyliin ensin hutkitaan ja sitten vasta tutkitaan!Toisaalta viimekesänä siitä oli suuri apu kun osasi tehdä töitä juuri niin. Ei Milan kyllä ole tarvinnut sisällä työskennellä paljoa kun Retu on aina hoitanut ne hommat. Voihan se olla, kun sitä siellä tarvii se ottaa homman haltuun, kun huomaa ,että Retu ei olekkaan johtamassa orkesteria:)Vastuu siirtyy sille ,katotaan mitä siitä tuleekaan?Voihan se yllättää iloisestikin,,,ehkä? Tietysti myös ikä alkaa rauhottaa tuota kiihkeyttä siltä. Aiakin toivon niin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti