lauantai 8. lokakuuta 2011

Viikon onnistumiset

Ajattelin tässä listata viiko0n parhaimmat tapahtumat;)

RETU: Retulla kokoviikko iloinen mieli ja ei ole kutittanut yhtään! Iho ei pahemmin punota nyt.UUSI ruokinta alotettu eilen ,käytössä HYVIN luomu pohjainen ruoka,ei lisäaineita mitään.
Hyvin näyttää maistuvan sille. (vinkki tuli koiran ravinto oppi illasta).

MILA: Koko viikko hienoja suorituksia paimennuksessa. Koira toimii kuin unelma ja kuuntelee ohjaajaa:) Hiehoja kuljetettu porttien läpi ja pyöritelty laitumella. Tänään käytiin ottamassa Rikkilässä LAMPAAT sisälle ,kun talon väki oli yrittänyt kaksipäivää saada niitä sisälle. Milalla tämä kesti vajaat puolituntia. Koira ihan täpinöissään ja lampaat liikku kauniisti ja yhtään näykkäsyä ei tullut:) Lampaat pysy laumassa ja yhtään ei menetetty koko kuljetuksen aikana! Huom! lampaat ei koskaan ollu työskennelly koiran kanssa. Olivat melko liikkuvaisia ja hieman villejä ihmisille.Näpsäkkä typy tuo MILA ;=0 Paljon kehuja kaikilta talonväeltä ja Mila hankki koirille talven luut työllään. Edullinen koira siis miulla.

SALAMA: Jalka melkein kunnossa taas. Paljon energiaa Salkkarilla varastossa:) Sisällä aivotyöskentely reeniä. Hienosti pelaa ja kuuntelee. Esim. Kaikki koirat rivissä, käsky istu. Ei apuja muita. Retu ja MIla heti istu ja saivat makupalat. Salkkari meni maahan, hetken mietti ja katsoi Retua ja Milaa ja nousi myös heti istumaan. Käytti siis omia aivoja:) Otti ilmeisesti oppia muista? Seuraavalla käskyllä skarppina ja toimi kuten käskettiin. Nyt siis reenataan ,että käsky pelkästään ei vartalo apuja ja pakko kuunnella mitä sanotaan. Alkaa hienosti tajuamaan idean. Olen siis antanut liikaa apuja vaikka koira osaa selvästi käskyt. Tarjoaa paljon itse toimintaa ja esim. seuruuta itsestään. Iloinen mieli ja paljon halua tehdä töitä miulle!

MINÄ: Olen tajunnut alkaa vaatimaan koiralta tosissaan kun kerran osaa. Paimennuksessa miettinyt valmiiksi mitä haluan koiran tekevän ja vaatinut sitä. Tottiksessa en antanut ylimääräisiä apuja. Kehittynyt harjotuksissa lukemaan koiran halua työskennellä miulle. Olen ollut hyvällä mielellä kokoviikon ,kun asiat on alkaneet sujumaan Salkkarin kanssa. Saanut itsestäni irti ja lähtenyt koiran ruokinta iltaan. Harjotellut paljon, erillaisia pikku juttuja koiran kanssa. Pienistä jutuista on kasvanut isoja kokonaisuuksia:) Yhtään harjotusta ei ole tehty ilman ,että ne ei olisi suunniteltu etukäteen valmiiksi. Ollut metsässä hakuharkoissa pelkästään maalimiehenä ilman koiraa!! Toivotaan että ensiviikko olisi yhtä positiivinen kuin tämä. Ei kannata murehtia tulevia asioita etukäteen ,kun vasta sitten jos ne tulee ! LEHMILTÄ voi myös ottaa oppia ja motto onkin nyt ÄLÄ MUREHDI ,VAAN MÄREHDI!!!! :=D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti