tiistai 15. marraskuuta 2011

Milan kuvaus

Tänään oli se Milan kuvaus Sannalla:) Piikki vain perskannikkaan ja Mila untenmaille. Mila halusi hypätä tuolille miun viereen ja siihenhän tuo sitten nukahti istuma asentoon;D HASSU kaveri. Ensin kuvattiin siis olkapäät ja selkä. Hieno oli luusto ja siis täysin terve! Ei mitään merkkiäkään mistään nivelrikosta tai muustakaan OD jutuista. Selkä oli myös kunnossa ja TÄYSIN terve. Koska koira oli valmiiksi unessa päätimme kuvata myös lonkat ja polvet ihan huvinvuoksi. Polvet olivat myös kunnossa ja oikein siistit ja ei näkynyt väljyyttä eikä myöskään muuta nivelongelmaa:) Lonkat edelleen samanlaiset kuin aiemmin eli B-C . C lonkka oli siksi C koska se oli aavistuksen väljempi kuin toinen ,mutta mitään muutoksia siinä ei ole nivelrikolle eikä tiivistymiä nähty:) Lonkka siis itsessään ihan kaunis ja oikean muotoinen kuten toinen lonkka myös. Hienoa! Mila on nyt siis kuvattu luustolta täysin terveeksi. Katsoitaan nyt sitten se Tammikkuun pennutus . Eli Milalle on se ZAC siemen sitten odottamassa seuraavaa juoksua. Milanhan pitäisi juosta seuraavaksi Tammikuussa ellei sitten Salaman juoksun takia se ala juoksemaan aikaisemmin? Nyt ainakin Mila vaihtaa turkkia ja pohjavilla onkin jo vaihtunut. Salama linkkaa edelleen .Huomaan ,että metsässä juoksu ja seuruu liike tekevät heti linkkausta? Oikea jalka siis vaivaa edelleen? Nyt alkaa hymy hyytymään tämän asian tiimalta. Ensiviikolla on Salamalla kontrolli Kouvolassa ja katsotaan mitä tuleman pitää? Aion kuitenkin pyytää ,että se jalka kuvataan siis uudelleen. Voihan se olla että ongelma on siis jossain ihan muualla kuin olkapäässä? Mystistä todella tuo jalka. Mielestäni tuo linkkaus ei ole enään normia kun kuitenkin leikkaus oli jo heinäkuussa. Linkkaushan on siis alkanut leikkauksen jälkeen vasta ,koska tuo oikeapuoli oli ihan ok ? Kyynereet kuvattiin Salamalla silloin ennen leikkausta ja ne olivat ihan ok eli o/o ja täysin puhtaat. Toivotaan kuitenkin ,että tuo vika löytyy ja sitten mietitään mitä sen kanssa tehdään? Jos ongelma on sellainen ,että se ei haittaa koiraa ,niin eipä taida enään leikkaukseen ryhtyä.? Edellyttää sitten sitä ,että koiralla ei kisata vaan harrastetaan vain huvikseen? Epäilen että tuo jalka ei siis aiheuta kipua kun kipulääkkeet ei siihen näytä vaikuttavan? Juoksee ihan kovaa ja leikkii ihan normisti ja tekee asioita selvästi ilman kipua ,mutta linkkaa vain? Nyt ei vaan miun oma ymmärrys tähän riitä, ehkäpä tuo selviää tai sitten on jotain todella yliluonnollista ?

2 kommenttia:

  1. Miksi teetättää pennut koiralla jolla on B-C lonkat ja jonka edellisellä jälkeläisellä on todettu ja leikattu ocd.. Jos itsekin tiedostat että ocd on rodussa ongelma niin miksi ottaa riskiä? Haluatko että joku tuleva pennunomistajasi käy läpi saman mitä sinä käyt läpi Salaman kanssa.
    Anteeksi jos tämä viesti kuulostaa törkeältä, sulla on taitavat ja kauniit koirat ja seuraan blogiasi usein mutta nämä terveysasiat vaan mietityttää, että miksi ottaa tollainen riski..

    VastaaPoista
  2. Täällä on myös toinen, joka on ihmetellen lukenut blogiasi. En oikein ymmärrä tuota astutusta, kun aiemmalla pennulla on ongelmia...
    Lisäksi olen ihmetellyt mikset malta noudattaa eläinlääkärin antamia lepo- ohjeita ja anna nuoren koiran parantua rauhassa ja kunnolla ilman treeni rasitusta mm. silloin kesällä leikkauksen jälkeen.

    VastaaPoista