tiistai 15. joulukuuta 2009

KYLMÄÄ ..Joo pakkasta nyt sitten on ,kun sitä odotettiin . Harmi vain että päivälläkin sitä sit riittää melkein 15 astetta:( Mila ei oikein tykkää siitä kylmästä ja hyppii hassu kolmella jalalla sit ulkona. Yritä sit ottaa seuraamista sen kanssa. Pieni lenkki heitettiin sitten pellolla tänään ja vauhtia tuntuu riittävän. Käy aavistuksen liika vireessä . Tulee täysiä kohti ja hyppää suoraan tassut mahanpäälle :)) Virettä on! Otin vähän seuruuta lenkin jälkeen ja lelulla tietysti. Pikkusen on liika vireessä siinäkin ja tahtoo seilata oikeasta asennosta pois. On myös ruvennut näykkäilemään perusasentoon tullessa:( Siitä kyllä tulee heti huomautus. Noutoja on otettu sisällä ja olen jättänyt kapulat ,vähän esille että voi ottaa ne ja tuoda miulle kun mieli tekee. Ja niitähän sit tulee vähän väliä:)) Nyt piti laittaa ne kapulat pois ,kun itse en jaksa tota noutoa kokoajan (mila kyllä jaksaa) . Sit on otettu vähän kuurina tota i-m-i-m ja palkka aina istumisesta. Se on jotenkin vaikea liike Milalle. Ei meinaa nousta siitä istumaan?? Pitää keksiä siihen jotain vinkkiä. Hidas istuminen ja ei tietenkään eka käskyllä. Katsoo vaan silmiin ja varmaan kysyy ,että mitä ,ihan tottako tarkoitat?? Hyvät vinkit tervetulleita !!! Istuminen muuten kaikissa muissa jutuissa ok. Hyppy on ihan ok ,istuu käskystä hypyn jälkeen ja palaa hypäten takas. pitää ottaa kohta siihen paluu hyppyyn perusasento. Nyt palkka tulee hypyn jälkeen suoraan. Otin myös sisällä OLLIA ja VÄINÖÄ. Ihan ok hakee oikean kapulan ja tuo eteen ihan lähelle:) Pitää alkaa ottaa kohta vasentakin välillä varmaan! Onneksi alkaa 3.1 2010 treenit LPKY:llä agi hallilla ja päästään ottaa häiriö treeniä toisten kanssa:) Se tulee tarpeeseen meille:=0 Varsinkin paikkamakuuta pääsee harjottelemaan oikeesti! Olen tässä vähän harkinnut ,että lähtisikö keväällä Milan kanssa tonne raunio alkeis kurssille?? Katotaan miten tottis kokeita ollaan saatu käytyä ennen kesää ,sit varmaan ois kiva ottaa muutakin kuin pelkkää tottista:= / Olen ajatellut että jätän noi koularit väliin ja pompin hakemaan tokossa yhdet ykköset muissa luokissa ja sit EVL kolme ykköstä siihen tarvittavaan TVA:han. Sit vois varmaan harkita jotain muuta välillä harrastaa ton sähäkäisen kanssa :)) Nää ajatukset on vasta hautumassa ,mutta ainahan niitä haaveita pitää olla!! Mutta nyt talvi pitää harjotella tiiviisti tottista ,että päästään edes johonkin kokeeseen osallistumaan. Kunhan toi pakkanen vähän etes laskisi ja pääsisi uloskin jotain tekemään..

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa aijaamisen ihmeelliseen maailmaan! Tending-listalla käydään juuri tällä hetkellä vilkasta keskustelua ko. aiheesta ja siitä millaisia päänvaivoja tämä tuottaa eri koirien omistajille suhteessa tokoon.

    Usein on niin, että bortsulle ei sovi sitten minkään valtakunnan takapalkka ko. liikkeessä ei lelu eikä nami. Pallo on suurimmalle osalle pahin vaikka sen heittäisi edestä päin koiralle. On toki niitä joille tämä palkkaamismuoto ei tuota ongelmaa, mutta suurimmalle osalla tuottaa (varsinkin työlinjaisille) Meillä on myös, niin että jos erehdyn sinne taakse laittamaan jotain, niin sillä on välitön seuraus hyvin pitkäksi aikaa. Meillä tähän on ollut puhtaasti ratkaisuna se, että itse palaan aina koiran eteen tai sivulle palkkaamaan sen namilla (jotain todella extraa, kun nirsoista kyse =)ja jos palkkaan istumisesta (siitä ekasta M-I) niin silloin tarjoilen namin, niin että koira joutuu jopa kurkottamaan sitä kohti. Aika usein teenkin vain pelkkiä M-I ja M-S vaihtoja ja heti palkka. Lisäksi tein alkuun myös, niin että kun istuminen jäi vajaaksi, näytin kädellä uudelleen (niin kuin Katja Tamminen sanoi)että korjaa etujalkojaan taaemmas ja sitten vasta naksautan (käytän siis tässä liikkeessä aika paljon naksua merkkaamaan just sen hetken minkä haluan vahvistuvan)
    Lisäksi Ruu'lla auttoi myös kaukoissa se kierto leikki jota tein pihallanne. Tosin sekään ei tuonnut sitä ryhtiä, mitä hain asennon vaihtoihin, mutta sillä sain sen jumimisen pois. Eli koira maahan. Käsky istu ja vapautus selän takana olevalle kierrolle ja lelupalkka multa edestä, kun on kiertänyt.
    Tässä siis joitakin ajatuksia. En kuitenkaan usko, että Milan maasta nousemisen ongelma olisi se, ettei se tiedä, vaan se, ettei nyt paimen voi nousta ylös, kun se maassa makaaminen ja omistajan tuijottelu on se juttu =D

    VastaaPoista
  2. Joo. Täytypä koitella noita juttuja . Ollaan otettu nyt sisällä tota i-m juttua ja palkka aina istumisesta. Koetin ulkona kierrolla samaa ,mutta just toistenpäin . Eli niin että kiertää ja istuu ja palkka:) Pitää siis kääntää se juuri vastakkaisesti! Kiitos kovasti taas hyvistä vinkeistä . Koitin myös sitä m-i-s-m ;mutta on joku jumi ei muka osaa nousta siitä seisomaan?? Varmasti tietää ton seisomisen ? Olisiko siihen hyvää vinkkiä? Pieni on koiran pää ja ei sinne kovin isot aivot taida mahtua:))

    VastaaPoista