tiistai 29. joulukuuta 2009

NO NIIN... Nyt sitten on käyty lääkärissä ottamassa se antibiotti piikki. Ensin keskustelimme Elenan kanssa maksa asiasta. Olivat miettineet siellä myös että retulla voisi olla akuutti maksatulehdus. Mietimme yhdessä mistä se on voinut tulla sille ja emme löytäneet syytä. Laitoimme kuitenkin sille siihen sopivan lääkkeen piikkinä ja mietimme jatkossa kuvaamista uudelleen:) Lähinnä mahaa ja maksaa. Kun tulin kotiin aloin selvitellä syytä maksan tulehdukseen ja sainkin selville seuraavaa. Retullahan oli kesällä se jalka vaiva ja sai pitkät hoidot piikkinä ja kipulääkkeenä karpofeeni pohjaista lääkettä ,joka voi aiheuttaa joillekkin koirille lääkeperäisen kroonisen maksatulehduksen!!! Eli maksan myrkytys tilan jopa hepatiitti vaaran. Oireet ovat täysin samat kuin retulla. En kyllä yhtään ihmettele kun sai nukutuksessa 4 piikkiä suoraan lihakseen karpofeenia ja lisäksi viellä kotona 3 piikkiä jatko hoitoon samaa lääkettä . Lisääksi viellä useamman viikon kestävän kipulääkityksen joka oli myös samaa ainetta sisältävää.. Eli syykin on sitten varmaan löytynyt! Myös silloin kun se nukutettiin jalantakia se sai nukutuksessa anestia kaasua eli halotaania joka voi myös aiheuttaa myrkytys tilan koiralle!! nukutettiin jopa kaksi kertaa peräkkäin ,lyhyellä ajalla.Siis on saanut lääkettä ja paljon ja siitä tullut maksa vaurio. Onneksi nyt syyt löytyivät ja toivottavasti hoito tehoaa:)) Saa nähdä miten paljon maksa on ehtinyt vaurioitua sillä? Pelolla tässä nyt odotellaan että mitä tuo lääke piikki nyt tekee sille.? Toivotaan että ollaan menossa parempaan suuntaan ja ei voi kun toivoa parasta. Lähiviikko sen nyt näyttää mitä tuleman pitää.. Pitää jaksaa luottaa että asiat kääntyvät parempaan päin ja mitää äkillistä shokkitilaa ei tule.Näillä mennään nyt jatkossa eteenpäin!

3 kommenttia:

 1. No olet se sinäkin aika näppärä etsimään lääketieteellistä tietoa netistä ja osumaan oikeaan ;0)

  Toivotaan nyt, että Retu kuntoutuisi. Ei luontaistuote kaupasta löytyisi jotain mikä vahvistaisi vaurioitunutta maksaa?

  VastaaPoista
 2. Tässä osoite suomi24.fi sivuille käytyyn keskusteluun; Maksan tukeminen. http://209.85.129.132/search?q=cache:4CwGbsydmGAJ:keskustelu.suomi24.fi/node/2554402+maksa+and+luontaistuote&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkeistä:)) Pitää käydä katsomassa . Miulla on myös kirja koiran homeopatiaa katson onko siinä mitään maksaan. Täytyy tässä lehmien hoito hommassa osata jotakin , päätellä oireista ja etsiä tietoa sairauksista :)) Ja miehän en koskaan luota el. lääkärin tietoon ,jos en varmasti ole ottanut selkoa asiasta. MIKÄÄN ei ole niin varmaa ,kuin epävarma. Sen olen vuosien varrella oppinut!

  VastaaPoista