lauantai 22. tammikuuta 2011

Kauppa reissussa

Tänä aamuna lähdettiin kaupunkiin Salama ja Mila ja mie. Laitoin kevyt häkin takakonttiin ja sinne aktivointi lelun ja puruluun. Häkki oli auki ja Mila makasi häkin edessä ja Salama häkissä. Mentiin kauppaan ja samalla eläinkaupassa käymään,.Salaman kanssa istutiin kaupan pihalla penkillä ja tutkittiin mitä näkyy. Olikin aikapaljon ihmisiä ja autoja liikenteessä. Salamaa jännitti ekana tosipaljon ,mutta emännän turvallisessa sylissä se rauhottu kivasti. Juttelin sille ja onneksi ihmiset halusivat tulla silittämään. Lapsia oli myös liikenteessä ja sehän oli Salamasta mukavaa. Oikein parasta reissussa. Kun salama oli ihan rento laitoin sen autoon takas ja mentiin eläinkauppaan. Mila oli taas autossa ,koska haluan, että pentu joutuu turvautumaan miuhun. El. kaupassa olikin myyjällä mukana samanikänen kokkerin pentu. Alkuun Salama, vaan ihmetteli mihin oli tultu ,mutta toisen pennun kanssa Salama pääsi sitten leikkimään. Kyllä oli kivaa. Salama ihmetteli miksi se toinen pentu haukku kokoajan? Ei meinannut ymmärtää tuollaista käytöstä:) Eihän kukaan toiselle rähjää kun leikitään.? Salama kyllästy sen pennun haukuntaan ja lähti tutkimaan liikettä.Käveli ihmisten perässä ja tutki paikkoja. Onneksi sielläkin oli paljon porukkaa ja kaikki halusi silittää. Olipa jopa pari isoa koiraakin ,mutta niistä ei salama välittänyt mitään.Kehuin kovasti sitä kiltistä käytöksestä. Voi että oli ihmettä kun löyty ,niin paljon leluja ja puruluita. Luuli varmaan olevansa taivaassa??:) Kun maksoin Salaman pannan ja muut ostokset oli Salama sillä aikaa käynyt nukkumaan miun jalkoihin:) Veti sikeää unta siinä ihan rentona.Hassu pentu! Autossakaan ei kuulunut mitään ääntä ,taisi syödä luuta lulen? Kiva reissu ja kyllä tolla pennulla on sitten hyvät hermot...Ei ottanut stressiä moisesta reissusta. Anni käytti Salama torstaina eka rokotuksella ja sielläkin homma oli mennyt oikein hyvin. Huomenna olisi tarkotus lähteä eka kerran, sitten koulutus kentälle. Toivottavasti nyt muistan ottaa sinne kevythäkin ja makuupaloja ja lelun. Ei tehdä muuta kun katsellaan toisia koiria ja leikitään ihan hetki ja tietysti syödään makuupaloja. Pitääkin paistaa munuaista sille mukaan:) Aika kivaa taas kun pääsee pennun kanssa alottamaan kaikki alusta. Kun vaan aina muistaisi tehdä oikein? Susalta sainkin alkuun hyviä vinkkejä:) Leikitty on paljon kahdella lelulla ja Salaman lemppari lelu edelleen on se letti lelu;) Sitä se tuo tarjolle aina illalla ja sitten sillä leikitään. Pyrin siihen ,että Salama tarjoaa itse sitä leikkiä. Nyt se makaa tossa jaloissa sikeässä unessa ja varmaan näkee unta meidän ekasta reissusta? Susa teettekö työ viellä siellä töissä muuten leluja? Oisiko lettilelu vaikea tehdä? Vinkkinä kun tulet helmikuussa tänne ,saisitko Salamalle sellaisen jostain???? ;D

2 kommenttia:

  1. Hyvä, hyvä! Ja älä sä niistä virheistä huoli, hyvä siitä tulee =)Laittelen sulle taas joku päivä lisää ajatuksia ja voin katsoa Ruu'n pentu oppaasta minkä sain kasvattajilta, mitä siellä sanotaan. Itse asiassa olin ajatellut tehdä Salamalla oman fleece lelun, kun tulen. Tuon sen sitten tullessani.
    Ps. Muistathan pitää sen lemppari lelun omassa jemmassa, silloin kun en leiki sillä. Näin se säilyttää todellisen arvon pennun silmissä. Muista myös tässä vaiheessa liittää treenin aloitus "käsky" meillä se on Hommiin! Sitten alat leikkiä pennun kanssa. Hetki leikkiä (esim. sitä kahden lelun leikkiä)ja sitten lelu jemmaan. Tämän tarkoitus on saada koira nostamaan viettiä kuullessaan tuon sanan. Myöhemmin se yhdistetään koulutus kentälle mennessä.

    VastaaPoista
  2. Moi. Hienoa en muistanut tuota "käsky" sanaa taas ollenkaan:) pitääkin ottaa harjotukseen mukaan se. Kiva jos saat tuon lettilelun Salamalle;D Entinen onkin jo käytetyn näkönen.Laita vaan sähköpostilla vinkkejä taas.. Otan ne kiitollisena vastaan.

    VastaaPoista