keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Taidon tarkastus.

Ajattelin kirjotella vaihteeksi ylös mitä Salama osaa ja mitä edessä harjottelua. Taidontarkastus siis 9-viikoselle Salamalle:)

Nämä Salama osaa jo. Tulee luokse kutsuttaessa ! Vain hyvin harvoin tähän on poikkeus.
Osaa istua käskystä ilman käsi apuja. Osaa mennä maahan. Pikku apu viellä kädellä. Osaa nousta seisomaan ,vain pieni avustus enään kädellä. Leikkii hyvin kahden lelun leikkiä ja tuo siinä lelun aina takasin miulle. Osaa tarttua leluun KII käskyllä. Tuo palloa takas leikissä. Tarjoaa lelua ja leikkiä itse. Osaa nostaa noutokapulan ,puisen ja metallin. Osaa etsiä käskyllä tunnaria pikku matkasta. Osaa jo hieman haukkua kun pyydän ilmasua. Hyvin alussa vasta harjottelu. Osaa ottaa kontaktia makuupalalla itse. Osaa tulla eteen istumaan pyydettäessä luokse. Ei pelkää imuria ja ampumista. Osaa kerjätä ruokaa kun laitan kuppiin (haukkumalla).Osaa odottaa hetken istumalla, kun laitan ruokakupin maahan.Osaa pikku hetken maata paikkamakuussa. Osaa kiusata emoa ja retua. Osaa olla suloinen pikku pentu. Osaa syödä puruluita. Osaa olla sisällä nätisti yksin. Osaa pyrkiä ulos ovella. Osaa kantaa ruokakuppia pitkin huonetta. Osaa olla autossa nätisti yksin ilman emoa:) Osaa RIEHUA illalla sika kovaa!! Osaa kiusata kisuja ja haukkua niille.;D

NÄITÄ harjoittelemme seuraavaksi.

Jatkamme lelulla leikkimistä edelleen.
Katsekontaktin pysymistä lisää. Tunnarin etsimistä kauempaa. Sivulla istumista kontaktissa.
Leikkimistä erilaisissa paikoissa. Alkeita sivulla seuraamiseen. Paikkamakuuta lisää. Lisäksi harjoittelemme edelleen jo opittuja asioita lisää. Opettelemme edelleen yhdessä leikkiä. Alotamme hypyn alkeita sisällä. harjottelemme keskittymistä lisää. Sivulle perusasentoon siirtymistä. Itse harjoittelen lisää lukemaan Salamaa:) Opettelen sen tapaa tehdä hommia. Menemme pelastuskoirien harjotteluun mukaan kerran viikossa. Ammun Salamalle kerran viikossa ainakin. Harjoittelemme malttia liikkeitten tekemiseen ja oikeaa asennetta niihin. Lisäksi Salama harjoittelee edelleen pikkupennun juttuja ,olemalla koiranpentu vain!!


Tavotteet tälle vuodelle Salaman kanssa jos hyvin käy;D

Syksyllä elokuussa ehkä, eka tokokoe? Haave TK 1 loppuvuodesta ;D
Toivottavasti myöhemmin syksyllä ,jos on viellä, jossain lähellä BH koe??(unelma)
Kesän harjottelemme pelastuskoira tottista ja ketteryyttä ja raunioita.
Yritän saada ilmasun valmiiksi ennen kesää ja harjottelua rauniolla.
SUURIN unelma ,joka on aivan ehkä mahdoton ?? Saada tuo BH suorittettua syyskuun lopulla kun Salama on 1 vuotta täyttänyt? Jos pieni mahdollisuus voisi osallistua viellä tottis ja ketteryys osuuteen ja ehkä raunio A kokeeseen jos, niitä on viellä lokakuussa tarjolla omalla rauniolla. Hullua haavetta ,mutta tavotteita pitää olla mihin tähdätä:) Ei ehkä kuitenkaan ihan utopiaa nuo tavotteet ,riippuu koirasta ja eniten miun treenaus innosta:) Tai sitten me vaan istutaan mökin laiturilla ja ongitaan HAI kaloja koko kesän:) Mikä on paljon todennäköisempi toteutumaan....

3 kommenttia:

  1. Loistavaa Ulla! Ei noi utopistisilta tunnu. Ainoa mikä saattaa hidastaa tavoitteita tälle vuodelle on se onko sitten kokeita ja mahtuuko niihin. Mutta muuten uskon niiden olevan tavoitettavissa. Ja hienolta kuulostaa teidän puuhat =)Oletkin tainnut jo lukea artikkelit? Eikös ollutkin hyvä kirjoitus Mohlinilla?

    VastaaPoista
  2. Moi. Joo oli hieno kirjotus . Tulipa tuo luettua ja myös se bortsun koulutus kasvattajan sivulta:)) Luuletko, että noita haita on vaikeampi saada ongella kuin meidän tavotteet? ;D Toivotaan että kokeita olisi ja täytyy vain riskillä ilmottaa koira niihin ajoissa. Laita miulle jos kehtaat sähköpostia, neuvoja seuruun opetteluun! Miten alakaisin sitä työstämään? Kiitos jo etukäteen taas..

    VastaaPoista
  3. Juu kyllä vain näin arvelen, että saat istua salaman kanssa mökkinne laiturilla hamaan maailman tappiin asti, eikä sieltä nouse siitäkään hain, haita ;)
    Laittelen sulle tässä lähi aikoina seuraamisesta ajatuksia ja vinkkejä mitä olen itse saannut Ruu'n ollessa pentu. Hyviä treenejä teille ja palaillaan!

    VastaaPoista