maanantai 7. syyskuuta 2009

maanantai harkat

Seraamista pihalla. Tänään otin pihalla harkat ja aiheena oli seuraaminen:( Ajattelin että otetaan makupala harjotusta pitkästä aikaa. Piirsin maahan hiekkaan kaavion jossa oli suoraa ja käännöksiä sekä täys käännöksiä. Laitoin Milan hihnaan . No muuten meni seuraaminen mukavasti ,paitsi itseäni häiritsi milan poikittaminen. Katsekontakti oli kyllä hyvä ja sivuttais paikka ,mutta pylly oli poikittain ulkona! Yritin korjata sen asentoa makupalan paikalla . Ei yhtään parempi. Mitähän meni pieleen kun alkoi poikittaa?Jätin seuraamisen siihen . Otimme muutaman noudon ,jossa Mila hakee hyvällä nopeudella kapulan ja tuo sen eteen ja jäi taas seisomaan. Otin kapulan ja käskin istumaan . edessä muutama kapulan pito ja luovutus istumisessa. Onnistu ihan hyvin . Otin viellä muutaman heiton ja tulos sama. Pitää katsoa miten saisi yhdistettyä sen noudon loppu osan. Sama harjoitus metalli kapulalla. Noutaa hyvin ja reippaasti eikä yhtään yritä kapuloita pureskella!! Hyppyä otettiin myös ja siinä lelupalkka heti hypyn jälkeen pysähdyksestä. Mila pysähtyy esteen taakse hienosti. Tuntuu että taitaa olla taas ainut mitä osaa..Ruutuun menoa lyhyeltä matkalta pari kertaa . Ruutu löytyy hyvin ja lelu palkaksi heti ruudussa. Lopuksi ajattelin koittaa vapaana vähän seuraamista! Ei olisi pitänyt!! Seuraaminen meni ihan päin mäntyä . Luulen että Mila pelleilee ja pomottelee tossa miuta. Se osaa kyllä kauniisti seurata, mutta aivan selvästi sitä ei huvita. Vähän hankala kun ei haluaisi kovasti komentaa ja huomauttaa ,kun sit ei seuraa enään mielellään. Pitää jättää seuraaminen pois kuvioista varmaan muutaman kerran ,jos sit oisi halua taas tehdä se kunnolla! Katsotaan mitä siihen keksisi:) Kummallista että Milalle on niin hankalaa toi seuraaminen edelleen. !

1 kommentti:

 1. Seuraamisesta: Poikittamiseen tuli mieleen (se kun tuntuu tulevan jossain vaiheessa esiin) että rupee seurauttamaan ympyrää vastapäivään. Näin koiran takapää joutuu väistämään ja poikittaminen jää pois.

  Vapaanaseuraamisen haluttomuuteen: Oletko kokeillut niin, että sulla on kaksi hihnaa. Isompi ja paksumpi, jonka otat koiran nähden pois (heität vaikka maahan) ja sitten sulla on ihan ohut kissan hihna (vielä ohkasempi, mitä Katjalla oli) ja kun rupee hällä väliä tuulelle huomautat tuolla kissan hihnalla ja kun korjaa niin kehut ja kaivatkin lelun esiin.

  Ruu ei arvostanut seuraamisessa nameja ollenkaan, mutta kun vaihdoin lelu palkan ja toisinaan pidin sitä vasemmassa kainalossa josta sen pudotin toiselle koppipalkkana, niin johan muuttui ääni kellossa.

  Myös tuohon, että koira lähtee huitelee saattaisi auttaa se ympyrätyöskentely kuurina.

  Sitten noutoihin: Oletko ajatellut ottaa ihan lyhkäseltä matkalta kierron yhteydessä kapulan palautuksia eteen. Eli koiralle kapula suuhun, kierrä käsky ja kun tulee kohti ohjaat sen eteen istumaan. Eli aluksi annat tässä harjoituksessa paljon apuja. Nopeasti ne alkaa ennakoimaan ja tässähän se on vain hyvä asia.

  Tämmösiä tuli mieleen. Toivottavasti sait ideasta kiinni. Mukavia treenejä teille. Linkitän sut kun saan aikaiseksi päivittää blogia.

  VastaaPoista