sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Loppuviikon treenejä

No vihdoinkin sain tän sivuston valmiiksi tai siis Tyttäreni Anni sen teki:). Tässä on tarkoitus kirjoitella Milan treenistä ja vähän retunkin.
Eli siis torstaina menimme kaverini kanssa treenejä ottamaan kaupunkiin. Päätimme mennä pitkästä aikaa meijerin myymälän pihalle. Suunnittelin Milalle ottavani paikkamakuulle menoa ja muutaman hetken makuun samalla. Tässä siis se treeni ja kommentit. Paikka makuu: Hihnassa paikkamakuu paikalle ja siitä käskyllä maahan. Muutama metri koirasta poispäin ja noin 1 minuutti makuuta. Paluu koiran sivulle ja palkka. Mila meni kauniisti eka käskyllä maahan ja otti sitten lonkka asennon . En huomauttanut asennosta ,kun toi maahan meno on ollut jostain syystä vähän kankeaa..kesti hyvin paikalla. Palattuani vierelle nousi ylös! Josta käskin takaisin maahan. Palkka maassa. Täytyy varmaan alkaa ottaa erikseen tota palaamista koiran sivulle ,kun tahtoo nousta liian aikaisin ylös. Muuten ihan suhtkoht hyvä harjoitus. Seuraaminen: Ottaa kivasti perusasennon sivulle ja katsekontaktin. Seuraamisessa oli tarkoitus ottaa pieni suora ja sit käännöksiä ,mutta... Se seuraaminen meni ihan mönkään ,kun Mila alkoi jätättää ja komensin sitä siitä ja tyttöhän otti sit herneet nenään. Päätin ottaa sit myöhemmin seuraamista vähän lisää ,kun toiset koirat oli tehneet omat harjotukset. Liikkeestä maahanmeno: Kaunis alotus ja aika hyvä alku seuraaminen:) Meni aavistuksen hitaasti maahan,mutta pysyi hyvin siellä. Ei ennakoinut ylösnousua nyt ja palkkasin lelulla. Täytyy ottaa noita maahanmenoja lelulla leikkiessä erikseen, jos ne vaikka alkaisi sit taas sujua paremmin? Liikkeestä seisominen: Alku seuraaminen meni hyvin ja pysähdys seisomaan ihan OK! En ole ottanut viellä paljoa koko liikettä loppuun ,joten olin ihan tyytyväinen tähän. Pallo palkaksi. Lopuksi otin pari ruutuun menoa suoraan pallopalkalla. Ruudussa heti vapautus ja lelu. Hyvin löyty ruutu ja sit leikkiä! Lopuksi kun muut treenit oli tehty otin Milan autosta ja tein pienen seuraamisen ja nyt pysy tyttönen hienosti mukana. Miten toi seuraaminen voi olla noin vaikeeta!? Vähän jäi harmittamaan toi eka seuraaminen koko treenistä, mutta loppu oli ihan ok,joten pitää kai olla tyytyväinen nyt tähän?


Perjantai oltiin sit ihan pelkällä koti työskentelyllä, joten vietiin vaan elukat pellolle ja sitä rataa.. melkein huili päivä!

Lauantai
Menin Mattilan kentälle opiskelemaan ilman koiria Collie yhdistyksen järjestämään Katja Tammisen kurssille. Hieno päivä ja mielenkiintoisia keskusteluja sekä oppia koiran koulutuksesta:) Sai taas kivasti uusia vinkkejä omaan koulutukseen. Illalla otin Milalle pikku treeniä lelulla leikkien. Hyppy: Pari kertaa heitto vapaasti yli esteen ja pysäytys esteen taakse seisomaan. Lelu palkaksi heti. Pari kertaa otin sivulle perus asentoon ja siintä hyppy yli ja pysäytys. Palkka lelulla seisomisesta. Hienosti Mila on hoksannut ton hypyn ja pysähtymisen seisomaan . Olen tosi tyytyväinen siihen ,paitsi taas se teki sen saman ,kun pyydän sivulle perusasentoon tulee innokkaasti ja näykkää miuta reiteen! Olen yrittänyt siitä huomauttaa, mutta ei mene perille..En tiedä mitä siihen keksisi ,mutta pitää varmaan miettiä sitä miksi se tekee niin? Lopuksi teimme lelulla leikkien muutaman maahanmenon ja istumisen ja sit vaan riehumista..

Sunnuntai ilta treeni. Ensin vähän lelulla leikkiä ja Milahan tuo kivasti lelun ainna heti takas heitettäväksi. Se on sen paras leikki . Sitten otettiin lelulla pitkällä matkalla maahan menoa. Heitän lelun etäs ja mila juoksee hakemaan sen ,takas tullessa käsky maahan . Vapautus heti maahan menosta ja heitto palkaksi taas. Hyvin Mila meni etäällä maahan eka käskyllä. Miusta tuntuu että menee kaukana paremmin maahan kuin lähellä. ? Sen jälkeen otin muutaman istumisen lelulla. Nopeasta istumisesta palkka leluun. Jatkettiin edelleen lelulla noutoa! Heitto lelulla ja käsky tuo ja mila tuo lelun eteen ja siitä istuminen lelu suussa. Tahtoo jäädä seisomaan ilman käskyä? Käskin istumaan ja pudotti lelun ,joten otettiin sit lelun laittoa suuhun edessä ja siitä irrottamista muutaman kerran. Hyvin onnistu! Muutama sivulle tulo perus asentoon läheltä. Taas sama juttu näykkii siinä miuta? Mutta ottaa kauniin perus asennon ja katsekontaktin ,joten en pääse siis tarttumaan tohon näykkimiseen nopeasti???Pitää varmaan miettiä viellä tota! Sitten lopuksi pari ruutuun menoa läheltä. Mila perusasentoon sivulle ja lelun heitto ruutuun. Käsky ruutuun ja vapautus siitä heti !. Meni kivasti keskelle ruutua, mutta Mila oli ottanut oppia varmaan Retulta, kun menikin itse maahan ruudussa. :) Olin ihan pihalla,kun ei ole otettu sen kanssa maahan menoa ruudussa. No sitten oli otettava uudestaan pari kertaa ruutua viellä ja nyt ehdin sit käskeä maahan ennen kuin ehti käydä makuulle. Onkohan meinannut että pitää kai tota akkaa opettaa miten tää ruutu menee, kun junnaa tossa samassa jutussa monta päivää ,vaikka osaan jo sen? Lopetettiin sit tähän vaikka milahan olisi kyllä varmaan jatkanut noita juttuja vaikka kuinka pitkään , sillä sitä intoa on vaikka muille jakaa.. Ihan hyvä ja mukava treeni jossa mie sain siis oppia koiralta ruutu jutussa ,oli varmaan miulle ihan oikein ! Pitää olla tarkempi ja muistaa edetä noissa koulutuksissa myös eteenpäin nopeammin ,ettei koiran tartte ruveta neuvomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti