tiistai 22. syyskuuta 2009

MAANANTAI . Piti ottaa illalla treenit taas pikku porukalla:( Ehkä olisi pitänyt jäädä kotiin kuitenkin. Otettiin paikkamakuu ryhmässä. Mila meni hyvin maahan. Nousi ylös ja ei mennyt uudelleen maahan? Katseli vaan muualle ja näytti varmaan keskaria miulle! Laitoin autoon! Kun muut olivat tulleet koirien viereen, niin otin Milan autosta ja laitoin uudelleen paikkamakuulle. Nyt pysyi, mutta katseli mihin sattui. Haukotteli ,oli leviton.Ei hyvä! Palkkasin välillä lihapullalla, söi sen nirsosti. Pysyi kuitenkin maassa. Vapautin lelulle. Ajattelin sit ottaa seuruuta vähän ,mutta meni pieleen. Avustajat unohti että miullakin oli koira treenattavana ja kehuivat omia koiria ja juorusivat keskeneään.. Ei siis kiinnostusta Milasta! Kehuin Milan ja laitoin autoon! Lähdin sit kotia sanomatta kellekkään mitään! Olin ihan raivona ja päätin että, jos tarvitsen treeni seuraa pyydän sitä joltain muulta! Mielestäni on vähintäänkin ystävällistä ja reilua ,jos minä autan heidän koirien treenissä 1.5 tuntia ,voisivat he olla kiinnostuneita miusta edes 15 minuttia? No eihän sitä voi tietysti kaikkea saada! Onhan se liikaa jo pyydetty!? Pitää etsiä nyt joku muu, joka alkaisi treenata sit miun kanssa. Mie kyllä pystyn tekemään juttuja yksinkin ,mutta paikkamakuu olisi tietysti hyvä tehdä välillä isomassa porukassakin. No katotaan mitä tässä keksii ,vähän jäi kyllä paskan maku suuhun!!! Ja totta puhuen nyt tajusin mitä ne miun kaverit sit lopulta on? No tänään tiistaina ei oikein sit huvittanut tottista ottaa joten päätin pitää koirille vapaa päivän . Milalle otin kyllä aamulla lehmillä poispäin ajoa. Vietiin lehmät ulos ja sit portilla mie pyysinkin Milaa kuljettamaan porukan laitumen taka nurkkaan. Itse seisoin portilla ja ohjasin Milaa siitä . HIENOSTI tyttö kuljetti käskystä. Ensin lauma oikealle ja siitä suoraan eteenpäin parisataa metriä ja siitä sitten viistosti vasemmalle . Käsky !riittää ja lopetus. Vähän Mila oli innossaan ja nuolena satasta pihalle ! Eipä neitiä näkynyt vähään aikaan , riehu Retun kanssa ja juoksivat ympyrää.. No olitiin ainakin kumpikin tyytyväisiä siihen lehmien ulosvientiin! Eniten taisi olla mielissään emäntä!! Jippii sehän toimi kuin KONE! Huomenna taas uusi aamu ja uudet treenit paremmalla mielellä omalla pihalla eikös vaan!?

2 kommenttia:

  1. Kurjaa tuollainen touhu =(
    Vielä tuohon Milan seuruuseen palatakseni... tuli mieleeni (kaikki havainnot Hilskan taholta ovat varmasti oikeita!!) kun mainitsit, että Mila toimii kauempana huomattavasti paremmin esim. ruutu. Työlijasissa on kuulemma yksilöitä joilla tämä kaukana työskentely on huomattavasti helpompaa ja näin ollen seuruu ei ole niiden vahvimpia asioita ja siihen pitää panostaa ihan eri tavalla, kuin koiralla, jolle ohjaajan lähellä työskentely on luonnollisempaa.
    Tulevatko nämä viestit muuten perille!?

    VastaaPoista
  2. Moi. Sori en huomannut tätä kommenttia! Voisitko kertoa minulle jos tiedät, miten laumavietillä koulutetaan koira? Kävin siellä kurssilla Valkeakoskella ja kasvattaja suositteli sitä:) Mitenhän se toimii??

    VastaaPoista