perjantai 9. heinäkuuta 2010

paimennusta

Piti oikein viellä päivittää päivän lehmän haku :)) Ukkonen jyrisi edelleen voimakkaasti ja vettäkin saatiin kivasti kuitenkin . Lähdimme Milan kanssa hakemaan lehmiä lypsylle. Retu jäi sitten isännän kanssa odottelemaan navetalle :) Kas vain kaksi laiskaa sitten yhdessä ovat löytäneet toisensa..ei lähde sitten kumpikaan juoksemaan lehmien perässä ei ! No nais energiaa oli liikkeellä tässäkin työssä. Lehmät ovat nyt sellaisella pellolla ,jossa tulee portilta matkaa noin. 200 metriä ,jos ovat laitumen taka reunassa kun mennään hakemaan. Ja tietystihän ne sinne olivat nyt sitten jääneet makaamaan. No hienoa ajattelin ja ei kun Mila matkaan. Käsky Hae kaikki . Lähti hyvin reippaasti juoksemaan lehmien eteen ,jossa pientä kyttäystä alkuun ja jumitusta. Huusin että oikealle ja taka! Ja kas kummaa sinne sukelsi ja johan lehmät nousivat ylös. Hienoa Mila!! Lauma lähti tulemaan portille hyvin verkkasta tahtia :)) Kerran taisi Mila yrittää tulla liian eteen laumaa ,joten käskin höh käskyllä ja sinne meni takas lehmien taakse. Itse seisoin portilla . Nätisti kuljetti lehmät minulle. ;D Siitä yhdessä kuljetimme ne tarhaan. Välillä Mila katsoi oikean reunan hieman lehmien etupuolella ,mutta palasi taakse tekemään edestakaista liikettä lehmien takana. Retu odotti viimeiset 20 metriä portin luona ja otti Milalta lauman ja vei sen sitten tarhaan. Hymm.. tyypillinen mies ,tulee sitten sotkemaan viimeiset kuljetus metrit ,kuin tietäen muka paremmin ,miten saadaan lehmät tarhaan !! Hoh, hoh jaksoi sentään 20 metriä lehmiä kuljettaa , oli tosi kova saavutus Retulla varmaan! Illalla sitten veimme saman lauman takas pellolle ja Mila kuljetti käskystä lehmät takas sinne laitumen perälle ,käsky vie pois! Yhdellä riittää käskyllä juoksi satasta pellolta pois . Kieli varmaan osui maahan asti kun oli taas niin kuumaa. Työn lopuksi veimme viellä hiehoille rehua ja Mila sai kuljettaa lauman portilta pois. piti laumaa etäällä ,että saatiin rauhassa tuoda traktorilla rehut kasaan. Viellä portti kiinni ja käsky riittää ja lähdetään . Ja Milahan tuli heti pois hiehojen luota ! Tosi taitava pikku paimen tuo Mila. :)) Edes ukkosen jyrinä ei haitannut Milaa kun se paimensi lehmiä ! Retu oli mennyt sitten viileeseen navettaan odottamaan meitä;( Siellä se veti hirsiä ja oli tosi rasittuneen näköinen kun me tultiin töistä pois :) Ajatteli varmaan ,että joko nyt tulitte justiin ,kun pääsin hyvään uneen ilmastoidun viileän navetan suojissa ! Hyi Retua kun on ruvennut tosi laiskaksi, vai olisiko sillä nyt se lakisääteinen kesäloma ?? Milalla ei ole viellä kesälomaa kertynyt ,kun ei ole ollut työssä tarpeeksi montaa päivää

2 kommenttia:

  1. Juu'u! Retulla on lakisääteinen kesäloma. Ja kun on ollut niin pitkää saman työnantajan leivissä, niin se on oikeutettu täysiin lomapäiviin. Milalla niitä ei ole vielä ehtinyt kertymään kovin montaa. Ottaa sitten varmaan sen pari päivää syksymmällä ;0)

    VastaaPoista
  2. No joo , kai tuo 5 vuotta ilman lomaa oikeuttaa loppukesän lomapäiviin? Mila jää sitten kuulemma lomalle loppu kesästä tai alku talvesta. Pitää kuulemma oikein pitkän äitiysloman:)) Retu on luvannut tuurata sitten Milaa ;D Joten sallitaan Retulle nyt sitten tuo loma.!

    VastaaPoista