maanantai 8. marraskuuta 2010

Aurinkoa ja mökkeilyä.

Tänä aamuna oli aivan ihana ilma. Pakkasta ja aurinkoa sopivasti. Lähdimme käymään mökillä hakemassa petivaatteet pois . Järvi oli rannasta kirkkaassa jäässä ja aurinko paistoi ihanan lämpimästi. Tuli hieman haikea olo kun todella kesä on loppunut ja talvi alkamassa. Tokihan talvellakin voi nauttia mökkeilystä saunomalla ja makkaran paistolla. Suunnittelimme jo menevämme luistelemaan mökin rantaan kunhan jäät tulevat vahvoiksi. Oikeastaan ihanaa kun talvi tulee ja menee ! Pian jo kesä alkaa taas... Lypsyaikaan sitten Kimmo meni navetanvintille ja sanoi ,että kettu oli vintissä? olenkin ihmetellyt mitä koirat intoilevat sinne vinttiin useasti? Taitaa siis kettu siellä asustella ja hiiriä pyytää? No asukoon sitten meidänpuolesta..mahtuuhan tänne meille yksi kettukin viellä ;D

Milalla maha kasvaa kivasti ja hellä mietonen pyöristyy kuin potkupallo! Vauhti on kuin hidastetussa filmissä se terävin kärki Milalta puuttuu jo! Juoksee kyllä reippaasti viellä ,mutta ei pitkiä matkoja enään jaksa. Mietin kun tänään pallon perässä juoksi ,että kyllä pennut saa nyt kyytiä kun maha pomppii noin kovaa! Meinasi tänäänkin vasikoita lähteä paimentamaan tarhaan ,mutta petty kovasti kun kielsin. En uskalla antaa sen enään sitä tehdä.

Lauantaina otettiin sitten pyhäpäivän kunniaksi nuorten kanssa reenit. Paikkana Juvakan kenttä.

Tarkotus oli ottaa vain Retu mukaan ,mutta hellä mietonen änki itsensä autoon ,joten kumpikin oli muka Retulle: Ekana Ruutu:
Ensin yksi ruutuun tarjoaminen. Läheltä meni ja keskelle tarjosi. Tästä kehut ja makkaraa.

Toinen ruutu kaukaa ja meni ekana ihan etureunaan ,josta käskin uudelleen ruutuun ja sinne keskelle itsenäisesti maahan. En nyt huomauttanut maahanmenosta kun meni keskelle hyvin. Makkaraa palkaksi.

METALLI: Tämä ok. Pitää vain muistaa odottaa hetken ennen irrotusta.

TUNNARI: Makkarat vasemmalle ja tunnarit oikealle. Käsky namit. Meni nameille söi ja siitä käsky ETSI. Lähti hyvin ja haisteli nätisti. Otti oman ja toi nopeasti. JEEE!!!! Hieman mälväsi kapulaa ,mutta arvatkaa otanko siitä huomautusta Retulle?? En, mälvätköön vaan kunhan tuo oman nätisti!!! Unohdin jopa naksauttaa kun olin ihan äimänä tästä! Toinen samanlainen ja nyt naksu pelissä mukana. Jokohan nyt tää meni sille perille.?

LUOSETULO yksi pysäytys takapalkalla.

Lähti hitaasti ,mutta pysähty hyvin. Jes. PYSÄHTY! Tulkoon vaikka ryömimällä nyt kunhan pysähtyy.

Lopuksi leikkiä.

MILA: Kun laitoin Retun autoon änkesi mila kentälle ;D No ajattelin että otan sitten yhden noudon..

EKA nouto. Palkka pysymisestä.
Toinen nouto: Haki hienosti ja toi eteen. :) Palkka letti lelulla.

PIKKU seuruu lopuksi.
Jouduin huomauttamaan muutaman kerran edistämisestä. En meinannut päästä palkkaamaan kun edisti ja oli kauhen innokas :)) Liikaa yrittämistä selvästi Milalla?
Lopuksi letillä leikkiä ja Milahan osaa ottaa lelun ja pitää kivaa itsekseen. Jennin kanssa me katottiin kun Mila sillaili itsekseen ja nautti lelusta. toi välillä sitä vedettäväksi ja taas juoksi pitkin kenttää ja heittelli ja tappoi lelua. Ilmeisesti oli oikein hauskaa sillä? Tekisi vaikka mitä taas kentällä ,mutta ei kehtaa toista juoksuttaa enään..

Ostin Milalle netistä pentuaitauksen jossa on tarkoitus pitää se synnytyksessä ja pentujen imetyksen aikaan:) Toivotaan että tuovat sen tälläviikolla kotia pihaan?Milalla on jo 7 viikko alkamassa ja pesän olisi syytä saapua ajoissa. Kävin ostamassa myös pehmeän alustan siihen ja kertakäyttösiä pintakuivia alustoja sille. Nyt ollaan jo varauduttu oikein kunnolla pentuihin. Pitää muistuttaa viellä eläinlääkäriä tulevasta synnytyksestä , osaa olla varuillaan jos jotain apua tarvitaan:) Mitähän viellä pitäisi muistaa hoitaa? Tästä onkin aikaa kun talossa on syntynyt pentuja viimeski, tosin kissoja ovat ennen olleet. No kissa tai koira sama juttu toi synnytys ja imetys aika varmaan?=)

2 kommenttia:

  1. Jännää! Kyllä sä sen haltsaat ja kaikki menee hyvin =)Aijotko laittaa ilmoitusta SBCAK'n sivuille pentueesta. Huomasin, että vielä siellä ei ole ja onko jo tullut kyselyjä pennuista?

    VastaaPoista
  2. Moi. En ole viellä laittanut mihinkään ilmotusta. kyselyjä on joitakin tullut! Katsotaan ekana mitä ja monta tulee? Voi olla ,että ei tartte paljon ilmotella ja kodit löytyy muutenkin?? Ensin kuitenkin katsotaan miten tää homma menee!

    VastaaPoista