torstai 4. marraskuuta 2010

parkkihallissa

Illalla mentiin Jennin kanssa reenaamaan voi, voi liikkeitä:) Paikkana parkihalli joka oli todella hyvä paikka häiriö reenille. Välillä piti pysähtyä odottamaan kun mopo pojat rälläsi niin, että omia ajatuksia tuskin kuuli! Mila jäi kotiin lepäämään. oli tosin erimieltä asiasta olisi lähtenyt kyllä mukaan..

Retu: Ekana otettiin ruutuun tarjoamista. Retulle tämä uusi juttu ja huomasi ,että oli alkuun ihan ulkona. Tunnarit olivat lattialla hujanhajan ja Retu taisi käydä jopa yhden sieltä alkuun hakemassa. Jenni otti kapulan pois ja homma jatku. Lähellä ruutua ja siitä pikku heitsillä kohti ruutua. Tarjosi ensin törpön viereistä paikkaa puolet ulkona ruudusta. Odotin ja siirty keskemmälle. Jenni naksutti oikeasta paikasta. Tästä juusto palkka. Näitä otettiin useampi otos. Alkaa jo hokaamaan mitä tarkoitan tällä ;D

SEURUUTA: Pikku askelia ja naksu katsekontaktista. Retuhan pitää hienosti paikan kyllä ,mutta kontakti puuttuu ajoittain. Toinen otettiin perään ,jossa pitempi seuruu matka ja katsottiin missä se kontakti putoaa.? Putoaahan se ,mutta korjaa kyllä välillä sitä! Tähän vaan enemmän kiinnitettävä huomiota. Nyt pikku siirtymissä ei vinkumista ,mutta kuten Jenni sanoi kuullostaa hieman Malin seuruu ääniltä ;( Siis virettä alemmaksi edelleen ja siitä ne äänet häviää! (toivottavasti) Nyt mielestäni kiva asenne seuruussa . Seuruussa tunnarit oli maassa ja seuruutin tunnareiden päältä, ei reakoinut niihin!

TAUKO

Alotettiin KAKELLA: Ekana taisi olla I-S-M-I ja palkka miulta vieressä. Jenni naksutti. Matka noin 5 metriä. Muuten hyvä ,mutta seisomisessa kaksi käskyä ja apuja vartalolla.
Toinen kake takapalkalla. Tämä ok ,paitsi 2 käskyä seisomiseen. Lopuksi yksi M-S-M ,nyt nousi heti hissinä ja palkka takapalkkana.

TUNNARI: Koira sivulla ja tein täyskäännöksen . Juustoja koirasta vasemmalla ekana ja tunnarit oikealla . Meni nameille söi ja lähti etsi käskyllä tunnarille. Haisteli kivasti ja meni omalle ja söi namin ja nosti oman. Pudotti ja otti viereisen ja toi miulle. Mie en näyttänyt ilmeelläkääm onko oma. Lähetin uudelleen ja nyt jätti vasemman namin ottamatta . Meni tunnareille ja haisteli. Otti oman Jenni naksutti . Toi miulle ja siitä namipalkka ja rauhalliset kehut. Olisi ottanut ekalla oman ,mutta harmillisesti Jenni ei ollut skarppina ja ei muistanut naksuttaa. Retu meni hölmöksi ja luuli ,ei oma joten otti viereisen;( Pitää olla nyt tarkkana että alkuun se naksu tulee varmasti. Hyvä rauhallinen tunnetila tähän retulla. Meni jopa rauhallisesti kapuloille ja ei intoillut . Haisteli jopa kaikki nätisti ja otti sitten oman kyllä! Näin jatketaan harkkoja toistaiseksi.

RUUTU: Eka lähetys . Lähti suoraan ruutua kohti ,mutta kaarsi Jennin luo. Johtui varmaan siitä kun Jenni oli kyykyssä? Näitä pitää harjotella lisää (kyykkyjä). Lähetin uudelleen ja nyt ruutu löyty kyllä. Meni käskystä maahan ja palkkasin sen ruudussa pallolla. Lopuksi narupallo leikkiä .

Kiva harjoitus pikkumokista huolimatta:) Hyvältä näyttää nyt! Huomiona se että Retulle ei saa lelu olla näkyvissä. Alkaa tuijottaa lelua niin tiiviisti ,että ei muista tehdä mitään. Näkyy vahva silmäkoira ominaisuus tässä,kuten myös luoksetulossa ,eka pysäytys liikkuu ja tuijottaa kuin olisi paimentamassa :) Tätä ei ole Milalla havaittu. Retulle ei myöskään saa olla namia käsissä. Kulkee nenä kädessä kiinni ja rupeaa hosumaan . Ei hyvä! Siis palkat piilossa ja vasta liikkeen jälkeen lelut esiin... Siis vahva silmäkoira !! Vasta tulee ikää 6 vuotta koiralla ja jo NYT, sitten ohjaaja tajuaa tämän ominaisuuden siinä. ? Kaikkea sitä oppii, kun on ottanut paimenlinjaisen koiran itselleen.. Nimittäin Milan kanssa on tullut opiskeltua tätäkin alaa ihan eritavalla. Eräs henkilö sanoi vasta äsken miulle ,että koirat oppii ,mutta me ohjaajat ei vaan muututa! Olen asiasta eri mieltä. Itse ainakin olen ruvennut tekemään tottista eritavalla kuin ennen . Tämä on enemmänkin kokoajan koiran lukemista ja oppimista ja miettimistä miten tehdään ja miksi koira teki niin kuin teki! Kaikki harjoitukset nykyjään mietin tarkkaan valmiiksi ja myös miten sitten teen jos tulee ongelma ja miksi se tuli? Tämä on yhtä aivojuppaa ja siksi se onkin niin haastavaa ja mukavaa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti