sunnuntai 4. syyskuuta 2011

ei onnaa ei!

No nyt on kisat käyty ja ihme kyllä ei tuo edes harmita. ? Kenttä oli hiekka pohjainen ja ihan hyvä kenttä muuten ,mutta vieressä sattui olemaan skeittirata:( Ja kuin ihmeen kaupalla eikös siinä eräs pikku poika skeitannut koko päivän. Sanoinkin ,että tapan sen(leikkisästi?) . Kauhea jyminä kuin ukkonen olisi jyrissyt. Milahan on tunnetusti aina pelännyt ukkosta ja tietysti se siltä kuullostikin.Huomasin jo paikkamakuulle mennessä ,että se oli selvästi hermostunut jyrinästä. Haukahteli ennen kehään menoa ja jopa hieman oli herkkänä. Paikkamakuu onnistuikin ihan ok. Tajusin sen verran antaa maahanmeno pakotetta. Pysy hyvin ,ei tosin ihan rentona ollut. Vein autoon odottamaan ja koska olimme toiseksi viimeisiä tuota odotusta sitten riitti. Mila ei koskaan ole ollut paras odottaja joten kaikki tämä vaikutti siihen voimakkaasti. Meidän vuorolla olin jo heti alussa sitä mieltä ,että keskeytän. Tyhmä kun olin vedin kuitenkin kokosetin;( Mila meni ihan lukkoon ja se siten siitä. Tuomarikin ihmetteli mitä tapahtui? Alku seuruu kun oli näyttänyt loistavalta?Itse Milan tuntien ymmärsin tilanteen. No tämä on Milan viimeinen kisa ja Mila jää kotia sitten työkoiraksi. Tämä päätös on mielestäni koiraa kohtaan oikein. Milahan on todella parhaimmillaan työssä paimenena:) Se sille sallittakoon! Päivän kohokohtana kuitenkin koin Salaman vapaan leikin tokokentällä. Kokeen päätyttyä otin sen autosta ja mentiin kehään harjottelemaan leikkiä. Salama oli heti ihan innoissaan ja letti leikki sujui mainiosti. Uskalsin jopa ottaa sille pari peruutusta ja siinä i-m-s. Nämä onnistu loistavasti. Muutama sivulle perusasentoon tuloa otin myös ja lopuksi leikkiä vaan. Hyvä mieli kerrassaan jäi tästä. Meillä oli myös samalla sovittu treffit Tarjan kanssa . Olen sopinut menosta Tarjan yksityis oppiin . Odotan innolla tätä koulutusta. Tarja on luvannut antaa yksityis harkkoja useamman kerran. Koen ,että ajan mielellään Haminaan harjotuksiin ,että saan parhaan mahdollisen alun Salaman koulutukseen. Koska Salama on jätetty kotiin HARRASTUSTA varten haluan sen kohdalla päästä parhaaseen tulokseen. Pidän Tarjan tyylistä opettaa ja hänellä on myös hyvä osaaminen paimenlinjaisen koiran koulutuksesta. Katsotaan mitä siitä tulee:) ?

Tämän aamuinen harkka Salamalle:
En muista milloin olen leikkinyt kunnolla kahden lelun leikkiä joten sillä alotin. Nännikumilla leikkittiin. Osaahan Salama tän leikin super hyvin joo ;D

MERKKI: Tää on Salamasta tosi kiva. Hienosti lähtee merkille ja kääntyy. Palkka lelulla. Siitä otin ruutuun. Alussa hieman hapuilua ja löytyihän se ruutu toisen käskyn jälkeen.Pysäytys ruudussa. Lelupalkka.
Toinen suora ruutu. Ajattelin koittaa Susan neuvoa ,lelu ruutuun ja läpijuoksu. Tällä saisi vauhtia ruutuun menoon. No ei mennyt ihan nappiin. Salama meni ruutuun ja jäi seisomaan lelun viereen . Tarkotus oli ottaa lelu heti ja juosta läpi ruudun . Koska Salama on niin tarkka opetetusta asiasta sepä jäi vaan ruudussa keskelle seisomaan. Juoksin tietysti ruutuun ja vapautin lelulle:D Pitää tietysti olla tyytyväinen tuosta hyvästä ruudusta kun paikka oli super hyvä.? Vain vauhtia pitäisi nyt saada lisää? Pitää miettiä miten nyt edetään?

KAKET. Lelu takana. I-S-M. Ei liiku yhtään Salakkari . Kerrankin kaket on menneet hienosti jakeluun. Salamalla jopa kiva työmoraali tässä liikkeessä. Vapautus taakse palkalle.

Pari PA tuloa. Nämä ok.
SEURUU: kaksiaskelta eteenpäin ja PA. Toinen täyskäännös ja PA. Nämä ihan kivoja.

Pari PA:ssa käskyä hommiin ja leluleikki siitä.
Lopuksi viellä kumeilla kahdenlelun leikkiä ja Salama oli kyllä selvästi tosi tyytyväinen tähän harjotukseen. Asettu syömään puruluuta heti kun harkka loppu:) Oikein mukava fiilis aina Salkkarin harkoista:)

1 kommentti: