sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Päivitystä

Pitää taas välillä päivitellä tapahtumia.Torstaina käytiin Salaman kanssa Esalla tarkastuksella. Nyt on 6-viikkoa leikkauksesta kulunut.Esa venytteli ja kierteli ja teki vaikka mitä jaloille ja katso kävelyn ja kuunteli sydämen. Kaikki oli oikein hienosti ja Salama on toipunut leikkauksesta oikein hyvin! Ei näkynyt linkkausta ollenkaan ja saatiin lupa toimia lähes normaalisti nyt. Ainut josta on edelleen kielto on asfaltilla lenkkeily ja hyppely.Remmi lenkkejä ei tarvitse enään noudattaa ja niitähän ei ole tehtykkään kun ollaan päästy nurmelle juoksemaan. Hyvältä siis näyttää nyt. Kuukauden kuluttua viellä yksi käynti olisi. Kartofeeni piikki tuli taas kankkuun ja varalle kipulääkitystä kotiin, tarvittaessa voi antaa ,jos alkaa linkata rasituksessa. Sekin on kuulemma ihan normaalia viellä tässä vaiheessa. Salama ei kyllä sitä ole tehnyt enään. Toivottavasti se olisi nyt sitten tässä? Perjantai otettiin ihan sitten levon kannalta ,kun tuli tuolla autossa makaamista Salamalle reissusta.:) Lauantaina lähdettiin Salaman kanssa sitten Tarjan oppiin. Melkein löydettiin jopa kenttä ,pienen avustuksen jälkeen. En muista milloin olisin ITSE saanut koulutusta näin henkilökohtaisesti:) tuntui oikein kuninkaalliselta olla yksityis opissa. Tarja olikin suunnitellut jo kaiken valmiiksi, joka oli miusta super suuri apu. Hieman miuta jännitti miten myö pärjätään ?Se asia joka miuta on meidän hommassa häirinnyt ja en itse ole siihen keksinyt apua näkyikin heti eka harjotuksessa. Miun mielestä Salama siis osaa teknisesti paljon hienoja juttuja ja osaa myös leikkiä kivasti. Se asia mikä miuta itseä vaivaa on se ,että Salama ei mielestäni tee ihan "oikealla" asenteella miulle hommia. Ekaksi mie menin kentälle lelu taskussa ja vieras päästi koiran autosta. Salaman olisi tietysti pitänyt juosta miun luo ,mutta se lähti pissille ja nuuskimaan kaikkea muuta? Jos sillä olisi ollut oikea asenne se olisi tullut miun kanssa kentälle hommiin. Mie siellä tein ohjeen mukaan mitä sovittiin ja Salama vaan tsillaili muuta. Loppujen lopuksi vedin lettilelun taskusta ja nyt siis huomio alkoi löytymään lelulle? Tehtiin pienet leikit siinä ja kehut tietysti kun tuli ihan luo. Vaikka kuinka on leikitty sen kanssa pennusta asti ja tehty yhteisiä juttuja ,en ole sille sitten opettanut työskentelyä kentällä:( Äh! Oma tyhmyyshän se nyt tuli esiin ja peiliin katsomisen paikka. Tätä siis olin jo huomannut meidän yhteistyössä! Otettiin sitten sellaisia juttuja ,että laitoin Salkkarin maahan ja itse menin pikku matkan päähän ja käskystä siis siitä sivulle. Tässä Salkkari putosi kärryiltä ja se näkyi! Vauhti oli etanan vauhtia. Sen jälkeen pentu luoksetulo. Lettiin suoraan . Tästä olin kyllä hieman ylpeä, se meni ihan nappiin ,paitsi lelun esille otossa ja kehuissa on viellä hieman hiomista. Siis Miulla:) Tauko ja Salkkari autoon. Tässä välissä keskustelimme asioista!

TOINEN otos. Tehtiin taas koiran jättöjä ja luoksetuloja siitä. Enemmänkin miulle harjottelua tässä tuli ,joka on kyllä oikein hyvä asia! RUUTUA otettiiin myös pitkältä matkalta. Letti ruutuun ja kehut ensin ja suorapalkka leluun. Myös tehtiin niin ,että lopuksi mentiin yhdessä ruutuun leikkimään. Lelu vietiin AINA yhdessä ruutuun. Salkkarille jätettiin myös käsimerkki ruudussa pois ,koska se häiritsee sitä. TAUKO, Salkkari taas autoon ja keskustelua!

KOLMAS otos. Seuruuta katsottiin myös namilla ja lelulla. Makupala palkan kanssa mietittiin myös aina leikkiä kesken liikkeen ,kun se katkeaa namia syödessä kuitenkin. Uskon että tuo varmaan on Salkkarille hyvä idea. Lopuksi viellä kiva ruutu ja ruudussa leikkiä. Salkkari autoon ja taas keskustelua. Lopuksi jäin katsomaan Tarjan omaa reeniä kahdella koiralla. Täytyy sanoa ,että oikein silmä lepää kun osaavat tekee harjotuksia:) Se fiilis mikä oli koirilla tehdessä on jotain aivan uskomatonta! Sellaista olen unelmoinut itselekkin:) Haaveissa vainko on mun???

Lopuksi saattiin kotiin ohjeita miten jatketaan harjotuksia itsekkseen. Salamalle on tärkeätä nyt saada se asenne kuntoon ja reenit ei saa olla pikkutarkkoja. Kunhan tekee edes sinnepäin ja kehuja pitää olla valtavasti. Virheistä ei pidä huolestua. Paljon leikkiä yhdessä edelleen ja kentällä käyntiä. Asenne ensin ok!!! Palkata pitää viellä paljon pienestäkin! Ensikuussa otetaan sitten taas Tarjan oppia lisää. Nyt vaan harjotellaan näillä opeilla eteenpäin. Koirahan siis osaa jo ,mutta ohjaajalla on paljon enemmän opittavaa ;D Olen oikein tyytyväinen ,että uskalsin lähteä apua hakemaan meidän ongelmaan! Tänään jo harjoteltiin useaan ottoon tuota asenne juttua kotona. Retulla ei ole asenne ongelmaa ,kun illalla oli kolme lehmää irti navetassa ja se koira se osaa kyllä homman .Ei tarvitse pyydellä tehtäisiinkö yhdessä lehmän kiinni ottoja;D Mihin myö oikein joudutaan ilman tota Retua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti