lauantai 22. toukokuuta 2010

Koira vieraita ja paimennusta


Tänään kävi Retulla sukulaisia kylässä :) Joutsenosta tuli paimennus oppiin Retun puoli veli:) Sama emo eri isä! Hieno oli poika ;D Kokoa oli saman verran kuin retulla melkein ,vaikka ikää oli vain joku 8-9 kk. Tulee iso poika. Löytyi siitä samoja piirteitä ja luonnetta kuin Retustakin. Veljen työnä on pihatossa lehmien paimentaminen ja tietysti laitumelle vienti . Milahan oli aivan innoissaan ja teki kyllä selväksi ,että meillä leikitään kavereiden kanssa . Taitaa olla Joutsenossa melko hiljainen kaveri tän illan ;)) Mila pääsi tänää ekakerran tuomaan lehmät laitumelta. TOTTA SANOEN OLIN VÄHÄN JÄNNITTYNYT MITÄ SIITÄ TULEE, KUN MILAHAN ON OLLUT SELLAINEN KUUMAKALLE TOSSA PAIMENNUKSESSA . ! Kyllä nuo viimekesäset kurssit on sitten tehonneet kumpaankin.. hieniosti meni! Mie muistin olla tyyni ja rauhallinen ja Mila yllätti miut ihan täydellisesti. Ensin meinasi ottaa varaslähdön portilla ,mutta kutsuin sen takas odottamaan ja sit sain avata langat ihan rauhassa. Käskystä lähti oikealta taakse ja keräsi lehmät kasaan. Yksi lehmä ei halunnut tulla pois laitumelta ,joten siinä tulikin kiva harjotus lisäksi. Hienosti Mila odotti käskyjä ja jopa teki kuten käskin;D Niin vaan lehmän piti taipua koiralle. Mila varmaan ajatteli ,että kuka tätä kehtoa keinuttaa?? Hienosti ja rauhallisesti lähdettiin lehmää kuljettamaan kohti navettaa. Meinasi tuo kanttura muutamaan otteeseen viellä kääntyä takas laitumelle. Mila nopeana ja skarppina käänsi sen aina takas turpa kohti navettaa ja sitten tyylikkäästi edettiin tarhaan. Lopuksi jäi portille seisomaan ja odottamaan että laitan portin kiinni. Oikein todella tyylikäs kesän avaus paimennus tuli nähtyä. Miulla oli suu varmaan korvissa asti ,kun talon miehetkin kehuvat ja olivat tyytyväisiä Milaan.. Sitä meillä kuulee harvoin! Tuli oikein sellainen tunne ,että koira toimi kuin ajatus ;D Sitä ei voi kuvata mitenkään miltä se tuntuu! Niin hyvää ,että ei sanotuksi saa :=0 Retu oli sisällä jumissa sen hetken kun Mila teki työtä pellolla. Pitää alkaa antaa Milan viedä lehmät ilman Retua ,niin saa itsevarmuutta . Taitaa myös alkaa näkymään tuo tottis jutut meidän suorituksessa. On tullut selvästi malttia Milalle kuunnella ,että miullakin on jotain asiaa kun paimennetaan ;D Viime kesänä oli tietävinään paremmin itse mitä tehdään ,kuin olisi ottanut neuvoja miulta vastaan? Edistystä on kummallekkin tullut ja miekin olen päässyt jyvälle paimennuksen saloihin. Siitä kuuluu kiitos Annelle ,kun on kehdannut vetää miuta väkisin perässä kaikille kursseille. KIITOS ANNE! Laitan viellä kuvan Retun velipuolen vierailusta tänään. Mila varmaan kuvitteli että on paikkamakuu menossa ,kun koirat oli rivissä . Ei noussut ylös vaikka toiset nousi istumaan ,just ennen kuvan ottoa ;D Hyvä Mila!!

2 kommenttia:

  1. Katohan Milaa! Sehän on aika tyttö, vau! Kuulostaa todella hienolta. Innolla odotan miten Ruu suhtautuu vasikoihin =D Saattaa tulla pupu pöksyyn tytöllä ;0)

    VastaaPoista
  2. Moi. Tervetuloa vaan kesän koitokseen !! Onnittelut viellä hienosta ykköstuloksesta joka tapauksessa. Jäi sanomatta puhelimessa ;D Meillä hiotaan kokeeseen kuiteskin kovasti vaikka töitä tehdään myös lehmillä :)) Meillä se pupu menee päksyyn sit kokeessa !!!!

    VastaaPoista