lauantai 15. toukokuuta 2010

uusi hauska harrastus

Hei. Nyt uusi kiva harrastus ja peli koiran kanssa..sopii vain saalisviettisille koirille! Pelin nimi PUPU GROSSI tai maalaisemmin BONGAA PUPU :) .
Tarvitset peliin yhden koiran ja yhden ohjaajan. Koiralta vaaditaan hyvät hermot , vahva saalisvietti ja nopeus. Helpot suljettavat tai kuurot korvat. Hieman itsepäisyyttä lisäksi.

Ohjaajan vaatimukset: Hyvät äänijänteet, lujat hermot ja vahva luottamus koiraan (että tulee takas) Ehdoton johtajuus .
Peli menee näin . Kävelet koiran kanssa pellolla ja kumpi bongaa pupun ekana saa 2 pistettä. Toivottavaa on että se on ohjaaja:) Pupu lähtee juoksuun ,jolloin myös koira sen huomaa . Koiralle myös pisteet tästä ! Ohjaaja antaa koiralle käskyn EI ! Jos ehtii.. Tässä vaiheessa koira on jo jonkun matkan päässä ja sulkenut korvat käskyltä. Koiralle piste! Ohjaajan tulisi saada aika koiran juoksu nopeudesta ,luultavasti tämä ei kuitenkaan onnistu? Koira on jo näkymättömissä . Koiralle taas piste! Ohjaaja ei pysty määrittelemään koiran nopeutta eikä matkaa tässä vaiheessa ,joten hänen tulee luottaa koiran osaavan takaisin lähtöpisteeseen. Ohjaaja on menettänyt tästä 2 pistettä. Ohjaaja siirtyy takaisin lähtöpisteeseen odottamaan mahdollisesti palaavaa koiraa ? Koira tulee paikalle määräämättömän ajan kuluttua . Koiralle piste! Tässä vaiheessa ohjaajalla kaksi vaihtoehtoa . Kehua koira josta tulee ehkä yksi piste tai muuten opastaa koiraa pelissä . (opastuksessa ei määritelmää ;D )Ehkä yksipiste tästä. ? Koira on voittanut pelin jos joutuu rankaistuksena tarhaan tai saa äkkilopun pelissä:) Äkkiloppu määritellään seuraavasti. Ohjaaja on huutanut äänensä käheäksi ,joten ei voi torua koiraa . Ohjaajalla kaksi mahdollisuutta. Joko ottaa koiraa poskiparrasta kiinni ja hieman nostaa ja murista koiralle tai raahata koira tarhaan häpeämään fuskausta pelin kulussa! Tämä on hauska ja kesällä paljon pelattu peli koiran kanssa. Leviää helposti myös kaupunki seudulla koira harrastajien joukkoon. Kannattaa kuitenkin aloittaa alkeet pelille turvallisessa paikassa ei auto teitten varrella ,ennenkuin säännöt ovat selvät kummallekkin pelaajalle! Hyviä kokemuksia pelistä on jo useammalla koirakolla tänä keväänä! Esin . Anni ja Wilma ja Anni ja DAKO ja Nemo. Nyt joukkoon on myös tullut Ulla ja MIla. Hauskaa yhteispeliä kaikille pelaajille ja muistakaa säännöistä ei saa fuskata tai saa rangaistuksen. Laittakaa muutkin vinkkiä uusista kivoista peleistä ,joita voi harrastaa koiran kanssa! Tämä peli on ainakin koiralle mieleinen ja parasta tässä on, että koiraa ei tarvitse skarpata tätä pelaamaan ,vaan se alkaa kuin koiralta luonnostaan :)) Hauskaa pelikesää kaikille ja suosittelen lämpimästi tätä peliä. Sääntöjä voi tietenkin itse keksiä ja pelinkulkua muutella lähinnä koiran mukaan!

2 kommenttia:

  1. *nauraa* =D Paljonkos siitä saa pisteitä, jos koiran onnistuu päästä pupua parin metrinpäähän (kun tämä ei huomaa haukkua) Pupu säntää matkaan ja omistaja karjaisee "EI!" ja koira kääntyy kuin ihmeen kaupalla takaisin? Viime kesänä taas Ruu pelasi kyseistä peliä 6-0.... On kait päättänyt antaa omistajalle tasoitusta viimekesän aiheuttaman pahan mielen vuoksi ;0)

    VastaaPoista
  2. Moi. Parhaat pisteet tulee koiralle kun se tuo elävän pupun noutona eteen ja luovuttaa sen ohjaajalle irti käskyllä :)) Luultavasti tuossa siun eka versiossa sie olet itse fuskannut pelissä ja koira on voittaja ?? Laittoiko se siut sitten rangaistuksesksi tarhaan ,kuten pelin säännöt sanoo?? ;D Aika lievästi sanottu tuo pahamieli ! Onneksi on mahdollisuus koittaa tuota peliä uudelleen joskus..ehkä sit on miun vuoro vottaa:=)? Ulla.PS. Otettiin videolle Milan reeniä ,kun viellä keksii miten sen saa siis nettiin?? Ohjeet on tervetulleita ;D

    VastaaPoista